Istutuskuumetta

Räntäsateinen kevät ei ole ollut omiaan kannustamaan tulevaan puutarhakauteen. Eilen kuitenkin paistoi aurinko. Rakensimme koko päivän uutta hevostarhan aitaa ja olin ulkona koko päivän. Illalla ihoa oikein kuumotti, mutta mieli oli hyvä. Ihme valoilmiö tuo aurinko, kylläpä siitä saa iloa ja voimaa ihan kaikkeen. Eilinen aurinko sai minut myös kaivamaan esiin jokin aika sitten ostamani siemenet. Vaikkei kasvihuoneelle ja kasvimaalle kamalasti mitään tule nykyään siemenistä asti kasvetettua. Olen nimittäin todennut että on huomattavasti sopivampi juttu minulle ostaa valmiit täsmätaimet kaupasta kun kasvatattaa liian monta heikompaa taimea hirvällä vaivalla itse. Tämä oivallus on tärkein etenkin tomaatintaimien kohdalla. Myös basilikat ja lehtipersiljat ostan ainakin taimina.

Tänä vuonna laitan pihalle papuja, herneitä, kesäkurpitsaa, pinaattia, mangoldia, perunaa, sipulia ja salaatteja. Kasvihuoneeseen laitan kurkkua, tomaattia, basilikaa, persiljaa  potulakkaa ja rucolaa. Tässä siis vuosien aikana muodostuneet suosikkini, ne ovat helppohoitoisia, satoisia ja onnistuvat aikalailla varmuudella. Tottakai sitten myös vähän kukkia, mutta niitäkin ostan taimina enemmän. Nyt löysin myos portulakan siemeniä, niitä ei aina ole tarjolla. Se on sellainan paksulehtinen tanakka salaattikasvi, vähän kuin vuonankaali, mutta huomattavasti paksummat lehdet. Aivan ihan mahtava salaateissa ja meidän koko perheen suosikki.

Torstin ykkössuosikit ovat kuitenkin herneet. Hän osti oman pussin kaupasta. Halusi avata pussin heti kun tultiin kotiin, "ihan vain katsoa ensin". Herneet kipossa tarkastettuna Toppe on sitten painostanut viion verran minua, että koska mennään istuttamaan? Pahimman istutuskuumeen laannuttamiseksi istutimme ensimmäisen erän eilen illalla purkkiin, vaikka ulos minä niitä enemmänkin olin ajatellut. Syödään vaikka versoina sitten.

Kommentit (1)
  1. Herneenversot on ihania. Pussi luomuherneitä ja Topelle riittää istutettavaa pitkäksi aikaa. Eikä maksa paljoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *