Inkiväärisimaa vapuksi

Kuva: Emilia Ikäheimo

 

Minun vapussani on kaksi tärkeää elementtiä: Tippaleivät ja itse tehty sima. Ja kyllä, tästäkin huomaa että olen makean ystävä! Tippaleivät ovat helppo herkku, koska niitä ei tarvitse suunnitella tai muistaa valmistella etukäteen, taikina on nopea tehdä ja heti pääsee paistohommiin. Siman tärkein juttu taas on ajoitus ja se onkin sitten kevään kiireiden kanssa aina se haastavampi juttu.

Kotieläinpihaa kunnostetaan parhaillaan. Vähän soraa ja pientä laittoa sinne tänne, kahvilaan tulee terassi  jota lavastajaystävämme Einari rakentaa ja hieno terassi tuleekin! Lisäksi olen valmistellut uusintapainosta ensimmäisestä Emäntänä Olga –kirjasta. Se silloin 4 vuotta sitten ilmestyessään oli suorastaan aikaansa edellä, eikä sitä juurikaan edes mainostettu kasvisruokakirjana. Nyt kun vegebuumi on kova, kirjaa kysytään paljon ja painos on ollut loppu jo pitkän aikaa. Tammi innostui painamaan siitä uusintapainoksen nimellä Olgan Vegekirja, mikä on mahtavaa. Mukaan tulee 4 uutta reseptiä sekä myös uusi kansi. Tämä uusi painos ilmestyy heti kesäkuun alussa.

Tein tänään simaa Helgan luokan varainkeruuta varten ja tein samalla elämäni ensimmäisen kerran inkiväärisimaa. Tein tuolla alla olevalla, samaisen Olgan vegekirjan ohjeella, mutta käytin samassa suhteessa sekä tavallista-, fariini-, että intiaanisokeria. Jätin salvian pois, ja lisäsin sen tilalle 2 peukalonpään kokoista palaa tuoretta inkivääriä. Laitan kuvia kunhan valmistuu!

Eli ei muuta kuin sitruunakaupoille ja simat kuplimaan, hyvin ehtii vielä!

 

 

Kommentit (4)
  1. Ei uusia kansia. Tuollainen on ärsyttävää salamyyntiä. Joku ostaa sen itselleen tai toiselle lahjaksi tajuamatta sitä samaksi kirjaksi. Niitä onkin sitten kiva saada, kiitosta vaan 🙁

  2. Kuulostaa hyvältä inkiväärisima. Menee kokeiluun!
    Mutta onnistuiskohan stevialla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *