Blogit
Olgan kotona

Ikisyksy

Koko alkutalven toivoin pakkasia. Että jäätyisipä maa ja loppuisi nämä kurakelit. Kailotin kaikille kovaan ääneen, että tällainen ikuinen syksy on tosi kiva, jos asuu kaupungissa. Asfaltointi on aidosti huippukeksintö, muttei valitettavasti sovi meidän pihaan. Olemme nähneet vaivaa että edes jotkut pihapiirin alueista pysyisivät kuivina,  mitä ikinä taivaalta sitten tulisikaan.

Ja sitten yhtäkkiä, kun työ tuottaa tulosta, vesi poistuu oikeista paikoista ja ihan joka aamu ei jääkään tallipolulle mutaan kiinni, huomaan pitäväni tästä. Rosita-lehmä viihtyy pihatossaan, tallin, navetan ja talon vesiputket ovat säästyneet jäätymisiltä. Ei liikoja lämmitys- ja aurauskuluja, ei lumitöitä, ei jäällä liukastelua ja sisällä talossakin pärjää yksillä villasukilla.

Kuljen hevosen kanssa ratsastamaan ison hevostarhan poikki, joka on ikisyksyn takia rajattu toistaiseksi käytöstä. Hevostarhassa on vanhoja Marttilan ”torppien” kivijalkoja, ja niiden kanssa kumpu näyttää jotenkin hauskalta. Vaikka muta polulla vähän roiskuukin, olen alkanut kuvittelemaan itseni Irlannin tai Englannin nummille. Aina kun tihkusadetta ja koleaa tuulta tulee lisää, ajattelen brittiläisiä, puen jotkut tweed-henkiset vaatteet ylle ja lähden marisematta pihalle nauttimaan golfvirrasta.

Kommentit (6)

  1. Jaana

    Mä en kestä, kun noi sun kuvat on niin ihania! Lääniä riittää, vau! Just tommosen ison vanhan talon mäki vielä jonain päivänä haluan. Ja kun sä vielä kirjotatkin niin kivasti! Olipas iso riemu kun tämän blogin löysin (kun olin ensin katellu sun ohjelmaa telkkarista) 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *