Blogit
Olgan kotona

Ihana kevät!

 Kun kevät ja hiirenkorvat viimein saapuivat, en meinaa lopettaa siitä hehkuttamista. Vihreys tulee niin vauhdilla, että joka aamu aamutallille mennessä yllättyy, kesä on jo ihan lähellä. Lapset eivät voi käsittää miksi ulos ei tarvitsekaan enää pukea pipoja ja hanskoja.
Olen koulinut jonkin verran taimia kasvimaata ja kasvihuonetta varten, tänään olisi tarkoitus istuttaa muutama rivi perunaa. Minun kasvimaani on pelkkä harrastepuutarha, tuntuu että jos laitan maahan liikaa taimia, en ehdi niitä kuitenkaan hoitaa ja kastella. Niinpä keskityn varmoihin ja hyväksi toteamiini helppohoitoisiin lajeihin. Erilaiset kesäkurpitsat, jättikurpitsa, avomaankurkut, punasipuli, purjo ja sokeriherneet pihalla, kirsikkatomaatti, kurkku, pavut ja salaatit kasvihuoneessa. Tänä vuonna ajattelin kokeilla kahta itselle vieraampaa lajiketta: pensaspaprikan taimet ovat kasvamassa kasvihuonetta varten ja ulos istutan kokeeksi sokerimaissia.
Tomaattien kanssa olen kulkenut pitkän tien. Lapsuudenkodissani ei itse kasvatetuista tomaateista ollut pula. Äiti kasvatti kasvihuoneessa mitä erilaisempia tomaattilajikkeita. Oli pihvitomaatteja, sydäntomaatteja luumutomaatteja, pieniä, suuria ja eri värisiä. Niitä tuli hirveitä määriä ja ne olivat tietenkin älyttömän hyviä. Minä olen sitkeästi koittanut kulkeä äidin jalanjäljissä. Saan aikaiseksi kyllä tomaatteja, mutta ne eivät ehdi kypsyä ennen syksyn tuloa. Kun niitä kypsentää jälkeenpäin pimeässä laatikossa, ei niistä tule niin maukkaita. Ainut mitkä todella siis onnistuvat ovat pienet kirsikkatomaatit, joten ainakin toistaiseksi, niillä mennään…

Kommentit (2)

  1. Marikki

    On se ihmeellistä, mitä tuo pienikin lämpö ja isompi valo saavat aikaiseksi, siis sekä luonnossa että miedän mielissä. Olisin mieluusti jatkanut talvea ja kevään ihania hiihtokelejä, mutta niin vain kävi, että kun maa vähänkin paljastuu, niin raskii luopua talvesta ja hiihdosta ja jo pihajutut kutsuu. Mieli tekisi koko ajan puuhailla jotain pihassa ja puutarhassa ja suunnitella uusia kokeiluja tälle kesälle.

  2. Muori

    Onnea matkaan tuoreelle sokerimaissitarhurille! Itse olen niitä jokusen vuoden täällä Savon korkeudella kasvatellut – vaihtelevalla menestyksellä. Eli ihan joka kesä maissini eivät ole ehtineet satoa tuottamaan, mutta silloin kun palikat osuvat kohdilleen, tulos on vaivan ja muutaman epäonnisen satokauden pettymysten väärtti – todellinen SOKERImaissi kauppojen tiskeiltä löytyviin sisariinsa verrattuna… Oma kokeilukasvini on tänä kesänä fenkoli ja härkäpavut tulevat kasvattamaan elintilaansa edellisvuodesta…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *