Olgan kotona
Olgan kotona

Ihana ja helppo banaanikakku

Onko mitään parempaa kun ihanan kuohkea ja ei liian kuiva banaanikakku? Kun sen resepti on vielä satavarma ja eruttäin nopea ja helppo toteuttaa niin kyllä kelpaa. Inhoan ruoan pois heittämistä, joten tummentuneiden banaanien jatkokäyttö leivonnassa (tai smoothieissa) on mielestäni kansalaisvelvollisuus.

Viime viikolla Torsti kikkaili jotain keittiössä ja pudotti vastaostetun ison banaanitertun maahan. Tiesin heti, että osumaa saaneita banaaneja ei kukaan halua syödä, joten viimeistään viikonloppuna taas leivotaan. Torsti on tämän banaanikakun fanaattinen fani, joten herra banaaninheittelijä lupautui heti leivonta-avuksi.

Olen kehitellyt tähän kakkuun suhteellisuusreseptin, eli ensin soseutetaan haarukalla banaanit ja sitten mitataan banaanisoseen määrä. Kun määrä on selvillä, lasketaan paljonko muita aineita tarvitaan. Eikä kannata mitata liian tarkkaan, esimerkiksi kananmunien kohdalla pyöristän vain lähimpään desiin ja aina on onnistunut.

Pehmeä banaanikakku

banaanisosetta

rypsioljyä, puolet banaanin määrästä

kananmunia, suhteessa 1 muna/ desi banaanisosetta

sokeria, puolet banaanin määrästä

vehnäjauhoja 1,5 x banaanin määrä

leivinjauhetta suhteessa 1/2 tl / desi banaanisosetta

vaniljasokeria suhteessa t tl / desi banaanisosetta

suolaa suhteessa 1/4 tl / desi banaanisosetta

Sekoita kaikki aineet puukauhalla yhteen ja kumoa kakkuvuokaan. Paista 160°c uunissa  30 – 50 min, kakun koosta ja vuoan mallista riippuen.  Testaa kakun kypsyys puutikulla ja ota kakku pois uunista, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Esimerkki:

Tämä kakku on tehty kolmen pienen banaanin määrällä, joista tuli n. 3 dl banaanisosetta.

3 dl Banaania soseutettuna

1,5 dl rypsiöljyä

3 kananmunaa

1,5 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

3/4 tl suolaa.

Kakku on tietenkin parasta vielä vähän lämpimänä, mutta melkeinpä yhtä hyvää vielä seuraavana päivänä. Ja kaiken kukkuraksi melkeinpä terveellistäkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *