Blogit
Olgan kotona

Hullut askartelijat

Olen tehnyt tänä jouluna jo parikymmentä ovikranssia. Aluksi tein muutaman puolukan- ja mustikanvarvuista tuliaiseksi ystäville. Sitten pääsin havukransseihin ja into kasvoi,pyörin lähes joka aamu hämärällä takapihalla keräämässä lisää havuja. Soitin käsityöintoa puhkuen ystävälleni Tessalla että nyt minä teen näitä kymmeniä ja mennään joulukadulle myyjäisiin myymään kransseja. Näin jo meidät punaposkisina jouluhengettärinä joulukadulla, söpösti puetut lapset ojentamassa kransseja iloisille ihmisille, on kuiva pikkupakkanen, lunta sataa hiljaa ja kädessäni on höyryävä glögimuki.
Tessa on ihan yhtä hullu kuin minäkin ja niinpä hän pakkasi lapset autoon ja tuli meille. Päätimme. että tuotteiden yhteinen teema on kierrätys. Minä tein kranssit sanomalehdistä, villalangasta ja havuista niin että ne voi polttaa tai kompostoida ja Tessa kieputti kahvipakettien kuorista (klassikkomateriaali!) joulutähtiä. Molempia huvitti koko väkerrys, mutta me jatkoimme sitkeästi. Joimme kahvia, hyräilimme Kulta Katrina -kahvin virtuooseista kertovan mainossarjan tunnusmusiikkia ja nauroimme vatsamme kipeiksi.
Ei ole varmaan mikään yllätys, että ainakaan vielä ei olla myyjäisiin menossa. Olen alkanut luovuttaa, koska vettä sataa koko ajan ja ajatus lapsista mukana joulukadulla ei ole realistinen. Tänä jouluna meidän kuusesta löytyy varmasti hienoja Tessan tekemiä kahvipakettitähtiä. Lisäksi on mahtavaa kun aitassa on rivi valmiita havukransseja. Kun poikkean missä tahansa kylässä, eipähän tarvitse poiketa kukkakaupan kautta!

 

Kommentit (1)

  1. Henni

    Luen joka viikko blogiasi, ilahdutat päiviäni leppoisilla kirjoituksillasi. Erityisesti eläimistä kertovat juttusi ovat mieleeni. Tv:stä en ole iltamenojeni vuoksi sinua ehtinyt kertaakaan bongata, harmi!
    Olen jouluihminen, mutta jostakin syystä tänä vuonna joulumieli on ollut hukassa. Luulin kertaalleen sen jo löytäneeni, kun tuiskussa kiertelin joulumyyjäisissä ja join glögiä. Sitten lumet sulivat ja kura tuli esiin. Tallilla on kuraista ja mutaista, koirat ja kissat tuovat kuraa kotiin ja joka päivä saa siivota. Joulusiivous on yksi joulufiiliksen luoja ja nyt ei sitäkän voi tehdä kunnolla kuin ehkä aatonaattona…

    Siksipä olikin mukavaa lukea, että sullakin on ollut hiukan hukassa tuo jouluinen fiilis. Toisaalta olisi kiva, jos sellainen sulla olisi, mutta samaistun paremmin tunteisiisi kun sitä ei oikein ole. 🙂

    Josko hiukan saataisiin lunta tähän pimeään ja edes aatoksi helpottaisi jatkuva muta. Tallielämäkin tuntuu jälleen luksukselle, kun heinät saa heittää hangelle. Haleja!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *