Blogit
Olgan kotona

Hop maastoesteille!

Tänään aloitimme iltapuhteina jo pitkään suunnitelmissa olleen oman pienen maastoesteradan rakentamisen. Tuukka oli jo viime viikolla niittänyt tähän tarkoitukseen tilan alaniityt traktorilla ja siivonnut hankalammat paikat siimaleikkurilla ja raivaussahalla. Nyt rakensimme ensimmäiset esteet ja mietimme ensimmäiset ratsastusreitit.
Lapsuuteni Nurmeksessa meillä oli metsässä maastoestepolku jota pitkin kaahattiin poneilla ilman mitään turvaliivejä saatikka minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Polulle oli kaadettu tukkeja poikittain ja poneilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kun hypätä kun ne kohdalle tulivat.
Nykyään hevoshommiin on tullut jo järkeä ja varovaisuutta mukaan, mutta silti täytyy myöntää että välillä on kiva tehdä muutakin kun kiertää nätisti kenttää. Maastoesteillä pelottavinta on tietenkin se, että esteet ovat kiinteitä, mutta usein massiivisemmat esteet ovat hevosille helpompia hypätä. Teimme tänään 4 estettä, kaikki tehty erikokoisista tukeista ja riittävän matalia aloittelevillekin ratsukoille.
Kun esteet valmistuivat, Tuukka käski minun hakea Elhon laitumelta ja kokeilla rataa. Sanoin etten hae nyt vielä, hevosella ei ole edes nurmihokkeja. Tuukka oli miehekkäästi ihmeissään: Ihan kun olisin tehnyt uuden skeittirampin enkä sitten edes kokeilisi sitä heti…
 

Kommentit (2)

  1. Minna

    voi se estepolku Nurmeksessa oli hurja. Vähän se tais ekoilla kerroilla jännittää, mutta sit kun uskalsi mennä niin se oli ihanaa 😀

  2. Noora

    Voi mikä ihana kuva!! Ja nyt voi kyllä täydestä sydämestä sanoa olevansa kateellinen – oma maastorata ja mitkä maisemat! 🙂 Halit täältä sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *