Blogit
Olgan kotona

Hessu, pieni sulhanen

Minilehmämme Rosita on poikinut vasikan viimeksi vuosi sitten kesällä, eli aiomme kokeilla lypsää sitä 2 talvea yhdellä poikimisella. Maitomäärä on kuitenkin laskenut niin paljon jo, että Rosita pitää astuttaa ensi kesää ajatellen. Ainoa mahdollinen sulhaskandidaatti löytyi ystäviltä samasta kylästä, he kun myöskin hakivat itselleen kaksi Irish Dexter -lehmää samalla reissulla kun me haimme Rositan itsellemme.
Nyt heidän puolitoistavuotias sonninsa Hessu pääsi Rositan luokse treffeille. Vaikka Rositakaan ei ole metriä korkeampi, Hessu se vasta pieni onkin! Hessu on selkeästi lyhytjalkaisempaa sukuhaaraa kuin Rosita, ja tietenkin myös puolta nuorempi, joten kieltämättä meitä kyllä huvittaa tuleekohan tuosta naimakaupasta mitään. Moni kaksikon nähnyt kun on luullut että Rosita on saanut vasikan…
Hessu on nyt ollut treffeillä yli kuukauden ja aika näyttää josko rakkaus on hedelmällistä. Rosita ainakin on ollut ensi tapaamisesta lähtien täysin vakuuttunut Hessun karismasta, joten haluamme vakaasti tukea häntä sydämensä valinnassaan ja Hessu saa oleilla meillä vielä muutaman viikon.
Rosita asuu normaalisti ulkona pihatossa, mutta Hessun takia lemmenpari on asunut nyt hevostallissa. Kun on tottunut puuhailemaan vain Rositan kanssa, on yhtäkkiä sonnin (vaikkakin pienen sellaisen) kanssa kaikki vähän hankalampaa. Hessu mussuttaa rehua minkä kerkiää kun lypsän Rositaa vieressä, muuten pikkumies häiriköisi lypsyä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Lisäksi karsinan siivoaminen on vähän jännää, kun Hessu ottaa sonnimaisia lisäkierroksia talikosta, kottikärryistä ja purujen levittämisestä. Tuukan iltatallien huipentuma onkin seurata lasten kanssa turvallisesti kaltereiden takaa huvittuneesti kannustaen kun emäntä koittaa selviytyä pakollisista lehmänhoitopuuhista ilman että kääpiösonnilta menee hermot.
 

Kommentit (6)

  1. Tuula

    Onpa nämä suloisen näköisiä. Mutta sonnilla on sonnin kujeet! ;))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *