Heppakakku

Helgalla on tänään synttärijuhlapäivä. Ei siis oikeasti synttärit, mutta koska oikeat synttärit ovat heinäkuussa, eskarissa juhlitaan kesällä syntyneiden synttärit jonakin muuna päivänä jotta varmasti kaikkia lapsia juhlitaan vuoden aikana. Juhlittava saa tuoda sovittuna päivänä tarhaan kakun tai muuta hyvää koko ryhmälle jos haluaa. Lupasin tehdä kakun.

Helga halusi että se, minkälaisen kakun teen, olisi hänelle yllätys. Aaarhg, heti tuli paineita. Ajattelin että teen kaksi kakkupohjaa rengasvuokiin ja muokkaan niistä sydämen muotoisen ison rengaskakun. Illalla kun lapset menivät nukkumaan, kävin kakun kimppuun. Tuukka tuli seuraksi ja ihmietteli miksi teen sydäntä kun Helga oli paljastanut hänelle toivovansa hevoskakkua. Ovelaa logiikkaa 6-vuotiaalta. Toivoo yllätystä ja varmistaa sen kuitenkin toista kautta mieleiseksi. Naiset.

Päätin ottaa heppakakkuhaasteen vastaan ja itse asiassa rengasvuokapohjat mahdollistivat hepan aika helposti. Sekoitin väliin tulevan kermavaahdon sekaan maitorahkaa (suhteessa 1 osa rahkaa 2 osaa kermaa) niin sain kakun pysymään napakammin kasassa. Ihan säkällä siis taas mentiin, kakku onnistui yllättävän hyvin ja ”päivänsankari” oli tyytyväinen. Helga avusti aamulla koristelussa ja säännöt oli selvät: Joka palaan pitää osua karkki. Hyvä sääntö minusta, sitä noudattaen tehtiin.

Kommentit (9)
  1. Hieno!! 🙂

  2. Hieno kakku! Täytyy laittaa itselle muistiin. =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *