Blogit
Olgan kotona

Heppakakku

Helgalla on tänään synttärijuhlapäivä. Ei siis oikeasti synttärit, mutta koska oikeat synttärit ovat heinäkuussa, eskarissa juhlitaan kesällä syntyneiden synttärit jonakin muuna päivänä jotta varmasti kaikkia lapsia juhlitaan vuoden aikana. Juhlittava saa tuoda sovittuna päivänä tarhaan kakun tai muuta hyvää koko ryhmälle jos haluaa. Lupasin tehdä kakun.

Helga halusi että se, minkälaisen kakun teen, olisi hänelle yllätys. Aaarhg, heti tuli paineita. Ajattelin että teen kaksi kakkupohjaa rengasvuokiin ja muokkaan niistä sydämen muotoisen ison rengaskakun. Illalla kun lapset menivät nukkumaan, kävin kakun kimppuun. Tuukka tuli seuraksi ja ihmietteli miksi teen sydäntä kun Helga oli paljastanut hänelle toivovansa hevoskakkua. Ovelaa logiikkaa 6-vuotiaalta. Toivoo yllätystä ja varmistaa sen kuitenkin toista kautta mieleiseksi. Naiset.

Päätin ottaa heppakakkuhaasteen vastaan ja itse asiassa rengasvuokapohjat mahdollistivat hepan aika helposti. Sekoitin väliin tulevan kermavaahdon sekaan maitorahkaa (suhteessa 1 osa rahkaa 2 osaa kermaa) niin sain kakun pysymään napakammin kasassa. Ihan säkällä siis taas mentiin, kakku onnistui yllättävän hyvin ja ”päivänsankari” oli tyytyväinen. Helga avusti aamulla koristelussa ja säännöt oli selvät: Joka palaan pitää osua karkki. Hyvä sääntö minusta, sitä noudattaen tehtiin.

Kommentit (8)

 1. lene

  Pakko minunkin tulla kehumaan tuota aivan upeaa heppakakkua, on niin hieno, että tuollaisenhan voisi tehdä ihan aikuistenkin synttäreille. Ja tuo rengasvuoka on jäänyt itsellä aika vähäiselle käytölle, niin kiva saada näin hieno idea sen hyödyntämiseen.
  Sussa on Olga kyllä kuvanveistäjän taitoja, että saat noin täydellisen satuhevosen parilla pyöreällä muodolla. Ei onnistuisi kyllä minulta.

 2. Heini

  Hei! Ihana kakku. Tyttäreni pitää ens pe synttärikutsut kavereilleen. Lupasin tehdä tuollaisen kakun hänelle. Kuinka tuo pohja on tehty? Onko ihan perus sokerikakku ohjeella? Meille tulee vieraita noin 14 ja omaa perhettä on viisi henkilöä, kuinkahan monen munan kakku minun kannattaisi tehdäkään? Kiitos jo etukäteen jos ehdit vastailla!! Olen aika vihreä kakun leipoja, mutta nyt otan haasteen vastaan. Meille tulee keppihevoskilpailu -teemalla nämä juhlat 🙂

 3. Iloinen lukija

  Hei! Haluaisin lähettää palautetta Kotivinkissä 20.5.2015 olleeseen kolumniisi..että Kiitos! En tiennyt mihin voisin palautetta lähettää, mutta valitsin täältä aiheeseen sopivan kirjoituksen.. Olen sitä mieltä että nämä sokerimassakakut ovat vain äitien kilpavarustelun huippu! Tehty lapsille jotka kulkevat Converseissa, selässä Kånken ja alla Jopo (ihana suomalainen menestystuote kuitenkin, ei sillä) Eihän heille tietenkään voi tehdä muuta kuin Hello Kitty-sokerimassakakun..hmm.
  Eronneen tuttavapariskunnan mies sai tehtävän; hanki kakku synttäreille. Hän pyysi apua ja mielipidettäni, keskustelimme ja olimme yhtä mieltä, tavallinen kermakakku on se kaikkein paras. Mutta rouva kertoi että kaikilla lapsen kavereilla oli sokerimassaa ja mitä mielikuvituksellisimpia kuvia kakun päällä, tällainen kakku olisi oltava. Päätöksestään huolimatta mies taipui.. tuli pitopalvelun sokerimassakakku eläinkuvilla. Juhlissa kakku ei sitten kelvannut niille joiden piti olla päivän pääosassa; päivänsankarille ja pienille vieraille..ei vain maistunut! Siinä taas nähtiin kenelle näitä kakkuja tehdään. Lapset pitävät banaanista ja marjoista, mustaherukkamousse ym. ovat varmasti hyviä myös mutta ehkä sitten enemmän aikuiseen makuun. Ja välillä se senttien paksuinen sokerimassa on aika uuvuttavaa leikattavaa ja suussa pureskeltavaa! Sitä paitsi kermavaahtoa voi paljon helpommin jättää lautasen sivuun (jos sitä on liikaa) kuin kuoritun sokerimassakuoren 😉
  Joten ihana Olga, ihanaa ettet lähde tähän hölmöön leikkiin mukaan ja opetat perinteen lapsillesikin! Ihanaa että meitä on muitakin! Sitä paitsi kermakakku alkaa olla raikas erikoisuus Hello Kittyjen ja Spidermanien seassa! Kumma kun muuten ollaan innoissaan vanhasta ja kotoilusta, mutta kakkujen pitää näyttää siltä kuin ne olisivat tulleet ulos jostain 3D-tulostimesta!
  Ja kun muutkin tämän myöntävät, ei tarvitse enää pelätä että kakuille naurettaisiin..jonkun pitää olla se rohkea! Joten iso kiitos sinulle!
  PS. Ihan kohta on mansikkakakkujen aika!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *