Blogit
Olgan kotona

Hepo hirnahtaa!

Vaikka kylmä kieltämättä hiipii talon nurkkiin ja kirjoitan tätäkin kahdet villasukat päällekkäin jalassa, on silti ihanaa kun on kunnon talvi. Tuntuu että etenkin hevoset nauttivat tästä todella. Päästän hevoset tallista aamulla vapaana tarhaan, tarhassa valmiina olevat heinät takaavat sen että kirmaussunta on oikea, lisäksi tila on aidattu ettei hätää ole, vaikka muutama iloinen pukittelurundi alapellon kautta nyt tulisikin laukattua…

Palaan aamutallilta aina hyväntuulisena, koska lumihangessa sinkoilevan hevoslauman kakaramainen ilo ja käytös todella tarttuu.
Olen edennyt nuoren, syksyllä 3v. täyttäneen Koto-Ohjuksen koulutuksen kanssa eteenpäin, mutta rauhassa. En ole edes kengittänyt tammaa talveksi. Olen ratsastanut sillä vain kentällä, koska hevonen on aika arka ja nopea liikkeissään, mutta keväällä olisi tarkoitus totuttaa sitä myös maastoon.
Vanhemman, nyt 12v. täyttävän tammani Elhon kanssa olen käynyt estevalmennuksissa aika harvakseltaan, koska aikataulut eivät ole vain yksinkertaisesti sopineet ja lisäksi autoni on edelleen rikki. Tilasin Elholle myös osteopaatin, koska mitä enemmän sen kanssa koulukiemuroissa etenen, sitä enemmän sen raviajoilta peräisin oleva vinous häiritsee. Olen ratsastanut Elhoa enemmän kentällä, koska ratsastusajankohdat tuppaavat venymään iltapuolelle enkä viitsi noin heikkohermoisen hevosen kanssa lähteä pimeään postilaatikkoja säikkymään.

Kauniina pakkaspäivänä maastossa ratsastus on kyllä sitten taas ihan mahtavaa. Pääsin nimittäin tänään pitkästä aikaa ystävieni kanssa ratsastamaan maastolenkille. Neljä huuruista, innokasta suomenhevosta hymyilyttävät vastaantulijoita. Tuollaiset yhteisreissut ovat parasta ratsastuksessa, kun saa harrastaa hyvässä seurassa. Nyt lumihanki on sen verran pehmeää että umpihangessakin on tosi kiva ratsastaa. Hangessa laukkaaminen on myös haasteellisempaa, hevosen liikkeet muuttuvat, koska hevonen joutuu ponnistamaan enemmän ylös edetäkseen. Hauskaa harjoittelua niin hevosille kuin ratsastajille. Suosittelen!

 

 

Kommentit (5)

 1. Heli

  Nämä hevosaiheiset postaukset lämmittävät kivasti mieltä tällaisilla pakkaskeleillä 🙂

 2. Heidi ja Jessica

  Ihanat hepat! Täällä on jo niin kauheet pakkaset ettei ylimääräisiä ulkoiluja kehtaa tehdä. Edes koirat ei enää tarkene lenkkeillä. Toivottavasti sinne etelään ei tule tällaisia paukkupakkasia että teidän ihanat eläimet saisivat nauttia kohtalaisista pakkasista ja ihanasta talvesta.

 3. sini

  On kyllä niin oman tammuskan näköinen tuo teidän heppa.Meidän rouva on 12 vuotias punarautias.Aika lähellä asustellaankin,nimittäin korialla.hyvää talven jatkoa sinne.

 4. johanna

  Ihana postaus. Rupesi niin tekemään mieli maastoilemaan, mutta kun katsoo ulos mittariin malttaa kyllä vielä odottaa hetken… Suomenhevoset ovat niin parhaita moneen tarkoitukseen. Harmi vaan, että ovat vähemmistö lähitallilla nykyään. Mukavia ratsastushetkiä 🙂

 5. Tiinuski

  Oi, tuo teidän elämä on niiin iiiiihahaaa & iiiiihanaa! Jutut ja kuvat lapsista ja hepoista on tosi ihania. Teillä on kiva miljöö asua ja elää siellä maalla. Myös minulla on ihana suomenhevospoika jolla ratsastaa viiletän pitkin polkuja ja metsäteitä täällä Savossa. Nyt vaan hurjat pakkaset estää pidemmät ja vauhdikkaimmat maastoilut, mut aina vähän pitää liikkua, pilkkihaalaria vaan päälle ; )) Oikein ihania, aurinkoisia talvipäiviä sinulle Olga ja koko katraalle! Blogiasi on kiva lukea, elämänmakuista elämää siellä eletään : )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *