Blogit
Olgan kotona

Helgan päivä

Kuinka onnellinen onkaan pian viisivuotias tyttö kun herää aamulla ja kuulee olevansa nimipäiväsankari! Kaksi ikiomaa korttia postilaatikossa, kummeilta ja naapureilta, kulkevat kädessä mukana ja niiden kanssa mentiin äsken nukkumaan.

Helga on siskoskatraan isosisko (vaikka Kirppu oikeasti on vähän vanhempi), vastuullisin ja samalla joukon herkkis. Helga pitää kissoista, piirtämisestä sekä prinsessoista ja leikkii pihalla ”irti päästettyjen” sielujen metsästämistä. Sen tosiasian tajuaminen, että Hilmalla ja Kirpullakin on ihan oikeita mielipiteitä joita pitää kunnioittaa, ottaa välillä koville. Helga meinasi suurin piirtein pyörtyä kun lupasin hänelle, että tänä kesänä tehdään se kauan odotettu retki Muumimaailmaan. "Äiti miksi mulle tuli kyyneleet? Vaikka mua ei itketä?"

Kun laitoin tänään tyttöjä nukkumaan, lauloin Helgan kunniaksi unilaulujen lisäksi myös juhlaan sopivan Putte-possun nimipäivät –kappaleen. …Voi jospa oisin saanut olla mukana…. ”Mitä, miksei se saanut olla mukana? Vai oliko se? Miksei sitä ollu kutsuttu?” Kysyy pieni ihana, kyyneleet silmissä.

Kommentit (1)

  1. H&J

    Kunpa me aikuisetkin osaisimme nauttia pienistäkin asioista arjen pyörityksen keskellä. Pitäisi malttaa pysähtyä nauttimaan kaikista asioista kuten lapset tekevät. Kateeksi käy lapsia…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *