Blogit
Olgan kotona

Hammaskeiju sekoilee

Koko perheen yhteinen odotus päättyi, kun  Helgalta viimein irtosi toinen etuhammas. Lapset uskovat hammaskeijuun ja tähän hampaan irtoamiseen odotus liittyi tähän satuolentoon ja mahdolliseen kolikkoon, minkä hän toisi tyynyn alle. Helga rakastaa rutiineja. Jo kahden irronneen hampaan kokemuksella hän on oppinut, että kuvio nimeltään hammaskeijun vierailu menee näin: Hän jättää hampaan nukkumaan mennessä tyynyn alle. Keiju vie yöllä hampaan ja jättää tilalle kolikon tai kaksi.

Illalla kun olimme menossa nukkumaan, muistin yhtäkkiä Helgan tyynyn alla odottavan hampaan. Tuukka lähti hoitamaan asiaa, huh, onneksi muistettiin. Aamulla Helga tuli alakertaan kädet selkänsä takana.

“Arvaa mitä hammaskeiju toi mulle?”

“Ai niin, no mitä? Rahaa?”

Helga paljasti toisen kätensä. Kädessä oli ryttyinen 5€ seteli ja kaksi 50 sentin kolikkoa. Minä näyttelin yllättynyttä samalla kun minua alkoi naurattamaan ajatus kuvitteellisesta hammaskeijusta kimaltelevan keijupölyn keskellä tuomassa lapselle kulahtanutta vitosen seteliä. Nyt ymmärrän, miksi keijut tuovat tyynyn alle yleisesti kolikoita.

Helga ei ollut lopettanut vielä. Hän oli jotenkin vaivaantunut ja piti toista kättään edelleen selän takana. “Mutta kaikista ihmeellisintä Äiti oli tämä, se hammaskeiju unohti tämän!” Tyttö paljasti toisessa kädessä olevan pikkuisen hampaan. Helga oli niin ihmeissään etten ollut varma alkaako se itkemään. 

Minua taas alkoi naurattamaan vielä enemmän. Miten saatoin unohtaa? Ei Tuukka osaa tällaisia sääntöjä! Keksin asiaan selitystä. Ehdotin että ehkä keiju halusi, että koska se on etuhammas, saat pitää sen muistona?

“Eikä, se on vain unohtanut sen, tai ehkä se ei vain löytänyt sitä. Mä haluan vielä koittaa jos se tulisi hakemaan sen ensi yönä.”

Ei muuten hoida Tuukka ensi yön keijukeikkaa tällä kertaa…

Kommentit (11)

  1. Nimetön

    En usko ainakaan siihen että hammaskeiju tuo rahan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *