Blogit
Olgan kotona

Alas satulasta

Uusi keittiömme on ihana. On mahtavaa kun kaikki taas toimii! Erikoinen uuden keittiön ominaisuus on vanhaan puuhellaan upotettu sähköliesi. Toimivan puuhellan vieressä oli vanhan vesikeskuslämmityksen tulipesä joka oli epäkunnossa eikä sitä ole yrityksistä huolimatta saatu kuntoon. Tyhjä tila ahkerassa käytössä olevan puuhellan vieressa houkutti ja ihme kyllä kaikki meni nappiin. Lopputulos on mielestämme täydellinen!

Muutakin mukavaa remontin loppuminen toi mukanaan: Vettä tulee hanasta, sähköt menevät päälle ja uusi lattiakin tuntuu heti lämpimältä. Lämmitettävää tilaa on tosin taas enemmän. Olemme ottaneet nyt käyttöön systeemin, jossa lämmitämme kaikki uunit kevyesti joka ikinen päivä. Tuntuu että se pitää lämmön talossa tasaisena. Lisäksi tietenkin autamme lämpimänä pysymistä yksinkertaisesti pukemalla enemmän vaatetta päälle, toimii aina.


Vauvamaha kasvaa nyt kovaa vauhtia ja yhtäkkiä huomaan että on pakko hidastaa vähän. Tein viikonloppuna raskaan, mutta oikean ratsastustauon aloittamispäätöksen. Alkoi tuntua jo ikävältä mahassa, vaikka mielelle ratsastus aina tekeekin hyvää. Varsinkin Suomentammani Elhon nopeatahtinen käynti tuntui mahassa ikävältä. Hannoverilaisen Woodyn liikkeet sopivat vauvalle paremmin, mutta mietin että menisinkö vähän äkkipikaisen ja säikyn Woodyn selkään vaikkapa Hilma selkärepussani? -En ikinä. Niinpä tämäkin vatsassani myllertävä salamatkustaja ansaitsee saman kohtelun ja päätin olla enää nousematta mahan kanssa selkään. …Ehkä näin kuudennella raskauskuulla on jo hyvä ja järkevä aika lopettaa!
Olen toki järjestellyt asioita jotta rakkaat hevoseni saavat liikuntaa läpi talven. Itse aion yhtälailla liikuttaa heppoja maasta käsin juoksuttamalla, irtohypyttämällä ja tekemällä Parellia, mutta ratsastajiakin on onneksi tiedossa. Muutama ystävä on auttamassa ja lisäksi Tuukka on myös luvannut nousta heppojen selkään tasaisin väliajoin. Nyt annan siis mahan vain kasvaa.

Kommentit (8)

 1. Leena

  Hei Olga ja kiitos ihanasta blogista! Löysin tänne vasta eilen. Olen itse myös höperönä heppoihin ja kotona kasvatettu/kotona tehty -elämäntapaan. Itse asumme vielä kaupungissa kerrostalossa, mutta joku päivä toivon että voisimme koittaa myös tuota maalla-elämistä 🙂 Nyt on kamala joulu-mieli jo päällä ja oli ihana lukea vanhoja postauksia piparkakkutaloista sun muusta 🙂 Saanko muutes kysyä että mitä teette lehmänmaidolla? Käytättekö sitä ihan arkipäivisin juomiseksi tai ruokaan vai pitääkö maidolle tehdä jotain ennen käyttämistä? Tyhmä kysymys ehkä mutta saahan niitäkin kysellä 🙂 Hyvää viikon jatkoa!

 2. Olga

  Tänne on tullut hirveästi kysymyksiä enkä ole ehtinyt vastaamaan.
  Juu, laitan keittiöstä lisää kuvia kunhan se on kokonaan valmis. 😀

  Puuhellaan upotetusta sähkölevystä sen verran, että meidän hella on 2 metriä leveä, ja siinä on tavallaan 2 eri hellaa vierekkäin. Toinen on perinteinen hella ja tämä toinen mihin upotus tehtiin, on vanha vesikeskuslämmityksen uuni/kattila, eikä sen levy kuumene viereisen hellan käytöstä. Siksi upotus onnistui. (Siitäkin kuvia myöhemmin!)
  Lehmän maito on meillä täysin normaalissa käytössä. Tosin tutkitutimme kyllä Rositan bakteerien (mm. kambylo) varalta ennen kun aloimme vasikan tulon jälkeen maitoa raakana käyttää. Olemme myös aika tarkkoja maidon hygieniasta. Käytämme desinfioivia lypsypyyhkeitä, maito siivilöidään välittömästi lypsyn jälkeen ja kylmäketjusta huolehditaan. Olemme myös pastoroineet maitoa, mutta se ei ole niin hyvää kun ”raakana”. Teemme maidosta myös juustoa.

  Kiitos ihanista kirjoitusvoimaa antavista palautteista!

 3. ryppymekko

  Sulla on niin ihana blogi!

  Harras toive: Enemmän kuvia ja isompia!
  Oisko mahoton toteuttaa? 🙂

  Kiitos mukavista luku ja ketseluhetkistä
  ja ihanaa joulunalusaikaa teidän pesueelle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *