Blogit
Olgan kotona

Ajatus keväästä

Ulkona on 12 astetta pakkasta. Kannoin äsken puut sisälle ja samalla huokailin miten kaunis aurinkoinen pakkassää voikaan olla. Talven ensimmäiset kunnon pakkaset pitää minutkin liikkeessä ihan toisella tapaa. Puita uuneihin, hevosille loimia, lumitöitä ja koska talon lattiat kylmenee puen lapsille sisälläkin lisää vaatetta päälle.

Räntäsateen ja pimeyden jälkeen aurinkoinen pakkassää on kyllä kivaa vaihtelua ja sitä paitsi selvä merkki kevään tulemisesta. Tänään aamutallilla huomasin ohimennen että tallin vintillä henät ovat huvenneet puoleen. Tuntuu että vastahan otin hepat laitumelta kotitarhaan ja valmistauduin pitkään kylmään talveen. Syksy ja loppuvuosi meni ohi vauhdilla, emme ole raaskineet vieläkään viedä joulukuusta ulos mutta silti olen jo monta kertaa ajatellut kevättä ja kesää. Katselin pihalla kenottavaa lumiukkoa ja päätin nyt vielä keskittyä talvesta nauttimiseen.
Tällaisina päivinä huomaan usein ajattelvani että aika kuluu liian nopeasti. Haluaisin taas vetää hätäjarrusta joka hidastaisi ajan kulun ja saisin kerättyä talteen enemmän muistoja elämästäni juuri nyt.

Kommentit (4)

 1. Marikki

  Aika kuluu huimaa vauhtia ja tämän vaiheen elämästä – juuri kun lapset ovat pieniä – moni muistaa myöhemmin elämänsä parhaana aikana. Siksi se hätäjarru olisi hyvä olla olemassa.. 🙂

 2. Minka

  Moni nainen hehkuttaa perhe-elämää, mainitussa lasten pienenä olovaiheessa. Saako lapsettomana parhaat hetket muistoihinsa? Mikä on miesten mielipide?

 3. Olga

  On nimittäin totta, että tuollainen ajan kulumisen haikailu liitetään usein lapsiin, ja tähän syyllistyn itsekin, koska ajan kulumisen näkee lapsista niin räikeästi. On kuitenkin pakko myöntää, että ainakin minä olen sen verran itsekäs että ajatus on ennen kaikkea oman vanhenemisen tiedostamista. Tuskin lapsia harmittaa kasvaa aikuiseksi, minua sen sijaan harmittaa, että aika kuluu pian enkä kohta ole enää nuori. Koen olevani etuoikeutettu kun olen saanut syntyä tähän aikaan ja tähän paikkaan, eikä minulla ole mitään kiirettä tästä maailmasta pois. Uskon että ajattelisin näin, olisi lapsia tai ei.

 4. Marikki

  omasta elämästään! Jos ei ole lapsia, parhaat hetket ja paras aika elämästä liittyy johonkin muuhun. On varmaan noinkin, että on kovin itsekästä haluta pysäyttää aika tai hidastaa sitä. Mutta toisaalta lapsuuskin on ainakin omassa mielessäni kovin kultainen aika.. Ei ainakaan näin jälkikäteen ajatellen sieltäkään tarvitsisi kiirehtiä pois 🙂 Voisi olla ihan hyvä että lapsetkin saisivat olla pidempään lapsia vailla huolen häivää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *