Blogit
Olgan kotona

Aittamajoitusta

 
Tällä viikolla alkoivat uuden Olgan Kotona –ohjelman kuvaukset. Ohjelmasta kuvataan 10 x 1/2h ja valmis ohjelma nähdään LIV-kanavalla keväällä 2013. Siivosimme tyttöjen kanssa eilen illalla aittoja yöpymiskuntoon kuvausryhmää varten. Tytöt olivat aitoista aivan innoissaan. Miten ihmeessä meidän pihalta voi löytyä paikkoja missä ei ole ennen leikittykään? Toinen aitta oli ”koti” ja toinen ”mummola” ja alkoi levoton kyläilyrumba aitasta toiseen. Toisesta aitasta löytyi antiikkipuhelin, jota tytöt useammasta korjauksesta huolimatta käyttivät nimeä ”kännykkä”. Helga soitti sillä kymmeniä puheluita, joiden sisältö oli aina sama: Tuleeko langan toisessa päässä oleva milloin mikäkin ystävä hänen aitta-kotiinsa yökylään? Viimein puhelin lakkasi kiinnostamasta ja Helga ilmoitti että siitä on akku loppu.


Olin kieltämättä itsekin aika innoissani aitoista kun niissä nyt pyöri pitkästä aikaa. Kaksikerroksisessa aittarakennuksessa on yhteensä 8 aittaa, joista tosin 4 on varastoina. Silloin kun meillä ei vielä ollut lapsia, nukuimme Tuukan kanssa täällä kesät aitassa. Nyt tämä tapa on jäänyt, mutta kohta perinteen voisi taas elvyttää. Lupasin jo Helgalle, että ainakin yksi yö nukutaan tänä kesänä porukalla aitassa.
Tietenkin rakkaus noiden vanhojen hirsien keskellä nukkumiseen juontaa omasta lapsuudestani. Aitat siivottiin joka kesä viimeistään juhannukseksi ja sisälle taloon muutettiin kun koulut alkoivat. Lapsuuden kesäaamuista aitassa minulla on aina sama muistikuva: Herään, kun kukko kiekuu oven takana. Auringon valo siivilöityy vanhan aitan oven läpi silmiin. Nousen, astun heiluvan porraslankun ylitse ulos kasteiselle nurmikolle ja juoksen paljain jaloin sisälle taloon.

Kommentit (3)

 1. Malla

  Voi kun meilläkin olis aitta! Mutta ei taida kaupungin insinöörit olla samaa mieltä että sellainen tarvittais…

 2. Mirabella

  Oikein tulvi tämän postauksen myötä omankin lapsuuden kesät mieleen.. Minua kylläkin ärsytti se kiekuva kukko, koska olin jo ylä-asteella ja halusin nukkua pitkään, mutta kyllä se tuoksu ja ihanuus vanhojen aikojen tyylillä nukkumisessa on säilynyt.
  Jospa porukat siivoisivat varastona toimivan aitan, jotta pääsisimme mummulaan yöksi koko perheen voimin aittaan 🙂

 3. Niina

  Aivan mahtavaa, että tulee uusi setti ohjelmia! Ja teethän vielä keittokirjankin, please, tai kirjasen. Meillä viimeksi tänään syötiin ”Olgan pihvejä” eli kesäkurpitsapihvejä. Toosi hyvä juttu, että jatkoa seuraa. En malta odottaa 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *