Olgan kotona
Olgan kotona

Äiti mä osaan viheltää!

Viisivuotias Helga on oppinut viheltämään. Tekniikassa on vielä hiomista, mutta hyvissä olosuhteissa hän on todistettavasti onnistunut päästämään suustaan ulos aitoja vihellysääniä. Olemme tästä kaikki kovin iloisia, koska ne loputtoman pitkät vihellystreenit kuormittivat jo meitä kaikkia. Ei muuten ole yksinkertaista selittää pikku hiljaa turhautuvalle lapselle, miten vihelletään. Hilma on ratkaissut asian niin, että hän pistää kaksi sormea huulille ja kiljuu kimeästi. Sekös ärsyttää Helgaa, hän on kuitenkin opetellut oikeasti viheltämään.

 “Äiti mä osaan nyt viheltää ja ajaa pyörällä, mitä uutta mä voisin seuraavaksi opetella?”

“No sitten kun sä menet kouluun, olisi hyvä osata sitoa kengännauhat..?“ 

“Ai käytetäänkö koulussa sellaisia kenkiä?”

Helga on tyttöporukan iso tyttö ja esikoisena kova päättämään asioita muiden puolesta. Hilma on tuonut temperamentillaan haasteita Helgan neuvottelutaitoihin, hyvä niin. Helga on Hilmaa ujompi, järjestelmällisempi ja harkitsevampi ja hän piirtää aina. Kun tytöistä toinen on räiskyvä tahtonainen, pelleilijä ja taikuri ja toinen enempi herkkis, on vaikea kasvattaa samoilla säännöillä. Siinä kohtaa missä Hilma pitää kantaa pihalle rauhoittumaan, Helgalle usein riittää, kun vain varovasti kyseenalaistaa asian.

Vaikka Helga onkin vieraille ujo, niin arjessa hän on kuitenkin reipas ja toimelias. Hän hoitaa Torstia ja kantaa vastuuta koko porukasta, enemmän kuin tarpeeksi. Samalla hän on kuitenkin ihan pieni tyttö, joka kiipeää syliin ja pelkää pimeää.

“Äiti tuleeko meille vielä uusia vauvoja?”

“Ei meille enää taida tulla, niin me on Iskän kanssa puhuttu.”

“Hyvä.”

“Ai miksi se on susta hyvä?”

“Mä en haluais että sä olisit taas yötä siellä sairaalassa.”

Kommentit (8)

 1. Iitu

  Hitsi, miten onkaan äidissä & tyttäressä samaa näköä just noissa 2 ylläolevassa kuvassa!

  Kirjoitat usein lapsista, joista kiva lukeakin, mutta esittäisin toiveen erillisestä koirapostauksesta, kuten joku muukin aiemmin pyyteli. Entä mikä onkaan kisujen tilanne tällä hetkellä?

 2. BrittiMama

  Ihana postaus. Blogisi on yksi harvoja joita säännöllisesti seuraan. Aurinkoinen ja jotenkin maanläheinen asenteesi tuottaa hyvänmielen tekstejä.
  Mullakin kiinnostaisi miten järkkäät aikasi ja tekemisesi. Ihailen toimeliaisuutesi lisäksi sitä että näytät ujuttavan rutiini- ja arkiaskareiden väliin luovia juttuja. Mikä sun punainen lanka on arjen ja kaiken yhteensovittamisessa?

 3. Olga Temonen

  Kiitos kaikille palautteista. Kannattaa käydä lukemassa mun eläintarinoita Kantri-lehdestä tai http://www.kantrilehti.fi/blogit-ja-kolumnit/kolumnit/frank-1.58082 Kirjoitan sinne vain eläinjuttuja. 🙂 Mutta koitan keksiä koirista kirjoitettavaa myös tänne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *