Olgan kotona
Olgan kotona

Äidin pikkupoika!

Ajattelin eilen illalla nukkumaan mennessä Torstia ja sitä, miten olen päättänyt, että hän on viimeinen vauvani. Näinkö niitä taaperoimettäjiä syntyy, kun ei vaan malttaisi päästää vauvasta irti ja antaa toisen olla jo pikkupoika?  Torsti on nyt 1v ja 1kk vanha. Alkaa olla vain pakko myöntää että pikkupoikahan se siinä, imetykset ja muut pikkuvauvajutut saavat jäädä.

Pakko myöntää että olen ollut asian suhteen jo jonkin aikaa itku kurkussa. Päätös siitä, että en emme enää tee lapsia tuntuu ahdistavan aikuiselta ja lopulliselta. Tästäkö alkaa se oikea vanheneminen?  Lapsenlapsia odotellessa? Toisaalta ajatus on myös piristävä, vapauttava ja kutkuttava. Pian jäävät taakse vaipanvaihdot, yöheräämiset ja kuivuneet puuroläiskät ruokapöydän pinnassa.

“Äiti kato, Torsti näyttää ihan prinssiltä!” Sanoi Helga äsken.

Kyllä. Ja vähän Dannyltä myös. Pitäisiköhän tuon tänne ilmestyneen pikkupojan hiuksia joskus leikata?

Kommentit (15)

 1. Silja

  Vielä voi miettiä… 5 lasta on aika kiva luku – kokemuksesta. 😉

 2. Sarppa

  Noh, jos vaipanvaihdot ja yöheräilyt päättyvät, niin tilalle tulee kyllä ihan tarpeeksi muuta puuhaa… pienet lapset pienet murheet, isot lapset isot murheet. Niin se valitettavasti menee 😉 Tsemppiä!

 3. Olga Temonen

  Niin kyllä se varmasti on! Voi ei, ei kyllä ole mitään kiirettä siihen aikaan… Kiitos tästä Sarppa! 🙂

 4. Emeliamu

  Itse imetin ensimmäistä (tyttö) 1vja1kk ajan ja oli kyllä raskas lopettaa se imetys kun millään ei raaskinut antaa toisen itkeä kikin perään. Nyt kohta olisi toinen imetys edessä ja ajattelin imettää sen 1,5v kunhan maitoa vain riittäisi.

 5. Isabella

  Ihana pieni poika!:)
  Itse imetin poitsua 1,5 vuotiaaksi ja olisin imettänyt pidempäänkin,mutta vartosin jo seuraavaa joten totesin että oli aika lopettaa.Seuraavaa olen imettänyt jo reilu 1,5 vuotta ja lapsentahtisesti mennään,eli lopetellaan kun lapsi niin haluaa.Mikäs kiire tässä,kun viimeinen kerta meilläkin tuo sitten on.
  Mukavaa kevättä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *