Blogit
Olgan kotona

Äidin koristeet

"Äiti, miksi meillä on edelleen noi synttärikoristeet katossa?"

Niin miksi, synttärithän olivat jo viikko sitten? Minulla olisi ollut aikaa ottaa ne pois. Kerran meinasinkin, mutta sitten Tuukka sanoi että ei oteta vielä ja se oli minusta hyvä ajatus. Sitten tajusin syyn: Ne muistuttavat minua äidistä. Äiti antoi nuo lapsuudenkodissani uuden vuoden koristeina toimineet vanhat kiinalaiset paperikoristeet minulle muutamia vuosia ennen kuolemaansa. Äidin kuolemasta on nyt 4 kuukautta. Ihan älyttömän lyhyt aika, tuntuu että siitä olisi paljon kauemmin.

Äiti vilahtelee mieleen tuon tuostakin ja minua huvittaa, kun siteeraan häntä monissa eri tilanteissa. Aikaisemmin en tunnistanut ajatusta, kun joku sanoi minun muistuttavan luonteeltani äitiä. Olen aina vain kuullut, että olen kuin ilmetty isäni. Nyt kun äitiä ei enää ole, olen alkanut nähdä myös hänen piirteitään ja tapojaan itsessäni.

Aika parantaa ja asioihin tottuu. Äidin muisto tuntuu hyvältä ja sain aikanaan sanottua hänelle ne asiat, mitä halusinkin sanoa. Huomenna otan synttärikoristeet alas ja jatkan elämää iloisena eteenpäin. Niin kuin äiti on opettanut. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *