Kasvismakaronilaatikko – aina hyvää ja edullista arkiruokaa!

Makaronilaatikko oli jo lapsena yksi lemppareistani. Sen tekeminen on aavistuksen hitaampaa kuin monen muun arkiruoan, mutta toisaalta sehän on melkein vielä parempaa seuraavana päivänä, joten sitä kannattaa tehdä reilusti ja syödä kahtena päivänä.

Lisäksi nykyään makaroneja on tarjolla niin paljon erilaisia, että tämä klassikkoruoka on helppo toteuttaa gluteenittomana. Mikäli haluat annoksestasi täysin vegaanisen, voit aivan hyvin jättää munamaidosta kananmunat pois.

Meillä makaronilaatikko syödään aina ketsupin ja salaatin kanssa.

Soijamakaronilaatikko

3 dl soijarouhetta tai hernerouhetta

Lämmintä vettä soijarouheen turvottamiseen

1 iso sipuli

3 isoa porkkanaa

öljyä paistamiseen

1 luomu kasvisliemikuutio

suolaa

3 tl paprikajauhetta

1 rkl kuivattua basilikaa

1 rkl kuivattua meiramia

pippuria myllystä

 

2 pss täysjyvämakaronia

1 l kauramaitoa

6 dl vettä

2 kananmunaa

 

Kiertoilma 180°c n. 40min.

 

Keitä makaroneja vain puolet ohjeen keittoajasta ja siirrä ne sivuun.

Kaada soija/herne-rouheen päälle kuumaa vettä niin että ne juuri ja juuri peittyvät ja anna turvota muutama minuutti. Hienonna sipuli ja raasta porkkanat. Kuullota sipulia pannulla runsaassa öljyssä hetki ja lisää sitten soijarouhe sekä pian porkkanat. Paista n 5 min ajan ja lisää samalla mausteet.

Sekoita makaronit ja paistos keskenään ja kumoa uunivuokaan. Valmista munamaito ja kaada se makaronien päälle. Paista  200°c  (175c kiertoilma) n. 40min.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *