6. ruokapäivä

 

Tänään päätin tehdä vähän huolellisemmin ruokaa, kaksi edellistä päivää kun on mennyt hätäisesti kokaten. Tein punajuuri-soijapihvejä ja sienikastiketta, niiden kanssa perunoita. (alkaa olla kiire syödä kaikki perunat pellosta, en nimittäin ajatellut edes yrittää säilöä niitä kellarissa.)

Söimme lasten kanssa päivällä eilistä pastaa. Keitin kuitenkin jo päivällä punajuuret ja tein niistä pihvitaikinan jääkaappiin valmiiksi. Illalla keitin perunat, tein kuivatuista suppilovahveroista kastikkeen ja hain kasvimaalta salaatteja, mitkä syötiin jääkaapissa odottaneen puolikkaan vesimelonin kanssa.

 

Soija-punajuuripihvit

 

4 dl tummaa soijarouhetta

6 keskikokoista, keitettyä punajuurta

1 pieni sipuli

2 kananmunaa

oreganoa

mustapippuria

ripaus cayennepippuria (varovasti, on tulista)

sinappia

hunajaa

½ pkt tuorejuustoa (Philadelphia)

3 dl täysjyväspelttijauhoja

 

Kaada soijarouheen päälle lämmintä vettä niin että rouhe juuri ja juuri peittyy. Anna turvota muutama minuutti. Raasta punajuuret ja hienonna sipuli. Sekoita soijarouheeseen punajuuret ja sipuli. Lisää seokseen kananmunat ja kaikki muutkin aineet. Nostele taikinasta kahdella ruokalusikalla pellille pullukoita pihvejä ja paista niitä 190°c (kiertoilma) tai 200°c (tavallinen) uunissa  n. 20 minuuttia.

Kommentit (7)
  1. Lienee ihan ok käyttää myös säilykepunajuuria? Kaikkea muuta löytyy komerosta jo valmiiksi, mutta ei tuoreita punajuuria.
    Kuinka kauan tuoreita punajuuria kannattaa keittää?

  2. Kyllä säilykepunajuuretkin käyvät! Punajuurien keittoaika riippuu niiden iästä ja koosta, aivan kuten perunoillakin. Nyt riittää uusilla 10 min talvella tarvitsee ainakin 20min. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *