Blogit
Olgan kotona

6. ruokapäivä

Tänään päätin tehdä vähän huolellisemmin ruokaa, kaksi edellistä päivää kun on mennyt hätäisesti kokaten. Tein punajuuri-soijapihvejä ja sienikastiketta, niiden kanssa perunoita. (alkaa olla kiire syödä kaikki perunat pellosta, en nimittäin ajatellut edes yrittää säilöä niitä kellarissa.)

Söimme lasten kanssa päivällä eilistä pastaa. Keitin kuitenkin jo päivällä punajuuret ja tein niistä pihvitaikinan jääkaappiin valmiiksi. Illalla keitin perunat, tein kuivatuista suppilovahveroista kastikkeen ja hain kasvimaalta salaatteja, mitkä syötiin jääkaapissa odottaneen puolikkaan vesimelonin kanssa.

Soija-punajuuripihvit

4 dl tummaa soijarouhetta

6 keskikokoista, keitettyä punajuurta

1 pieni sipuli

2 kananmunaa

oreganoa

mustapippuria

ripaus cayennepippuria (varovasti, on tulista)

sinappia

hunajaa

½ pkt tuorejuustoa (Philadelphia)

3 dl täysjyväspelttijauhoja

Kaada soijarouheen päälle lämmintä vettä niin että rouhe juuri ja juuri peittyy. Anna turvota muutama minuutti. Raasta punajuuret ja hienonna sipuli. Sekoita soijarouheeseen punajuuret ja sipuli. Lisää seokseen kananmunat ja kaikki muutkin aineet. Nostele taikinasta kahdella ruokalusikalla pellille pullukoita pihvejä ja paista niitä 190°c (kiertoilma) tai 200°c (tavallinen) uunissa  n. 20 minuuttia.

Kommentit (7)

  1. Marita

    Mausteista sais olla summittaisia määriä .Pliis. Tuli meinaan aika mauttomia !!!Näin eka kerralla.

  2. Laura

    Punajuuripihvien resepti oli tosi hyvä, miehenikin kehui. Tällä viikolla ostin omakseni kirjasi Emäntänä Olga. Se oli minulla alkukesästä kirjastosta lainassa, mutta totesin, että tämä on hankittava omaksi. Kesäkurpitsa pihveistä on tullut koko minun suvun lempiruoka! Myös puolitoistavuotias tyttöni tykkää selata kirjaa, siinä on tosi hyviä ja tunnelmallisia kuvia. Odotan jo innolla seuraavaa kirjaasi ☺

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *