Blogit
Olgan kotona

5v. ja 5kk.

Helga täytti viisi vuotta. Synttärit menivät nappiin, tietenkin. Parhaat kaverit oli paikalla, sankari sai paketteja, oli kakku, kynttilät ja muut tärkeät. Tämän vuoden juhlien erikoisuutena oli ystävältäni Emilialta kopioimani idea jätskibaarista. Tuvan nurkkaan perustettiin jätskibaari, joka aukesi vasta reilu tunti syntymäpäivien alkamisen jälkeen. Tarjolla oli paitsi jäätelöä, myös kastikkeita ja erilaisia lisukkeita sekä niitä kiiltäviä ihania sateenvarjoja tietenkin. Sankari oli onnellinen ja hurmaava oma itsensä. Nautti huomiosta ja nauroi paljon. Seuraavana aamuna pikkusisko Hilman ensimmäinen kysymys oli: “Onko tänään mun synttärit?”

Olemme muuten kaikki menettäneet sydämemme eräälle huipputyypille, nimittäin 5kk täyttävälle Torstille. Torsti hengaa liikoja vaatimatta mukana kaikessa, on aina iloinen ja pitää käsittämättömällä 5 kuukauden elämänkokemuksella perheessämme nykyään tasaisen positiivista perusvirettä yllä. Torsin elämä on riemunkiljahduksia, naurua, hymyjä ja hekottelua. Näin hyväntuulista vauvaa en ole ennen tavannut. Toisaalta, kelpaahan sitä naureskella: Tyypillä on 3 sisarusta jotka (etenkin Hilma) käyttävät huomattavan paljon aikaa päivästään viihdyttääkseen häntä. He jaksavat ilmeillä, laulaa, tehdä kuperkeikkoja, hyppiä ja ties mitä. Ja Torstihan nauraa. Saatikka ne hetket kun ei kiljuta riemusta, ollaan Isän tai äidin sylissä, nähdään kokoajan jotain uutta, syödään ja jutellaan. Tai nukutaan ihanassa kesäpäivän varjossa omissa vaunuissa. Se kelpaisi minullekin. Oma pyörillä liikkuva, pehmeän joustava peti, jonka voisi rullata valtavan salavapuun alle. Katsella vaunujen ikkunasta puun lehtien liikkeitä ja ottaa pitkät kiireettömät torkut.

 

Kommentit (1)

  1. Piupa

    Hei! Aivan ihana blogi sulla,jota tulee seurattua ahkeraan. nyt oli pakko yhtyä juttuusi, meillä on vähän sama tilanne kuin teillä eli 5kk tyttömme Hilda on valloittanut äidin,isin,isoveljen ja isosiskon sydämet hyvän tuulisella luonteellaan 🙂 Hilda on kans yhtä hymyä ja kiljahduksia,sisarukset jaksaa ihmetellä miten äitin mahasta tuli meille noin ihana Hilda-sisko 🙂 Toivottavasti Olgan kotona sarjalle saadaan jatkoa jossain vaiheessa, meillä koko perhe tykkäsi katsoa ohjelmaasi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *