Blogit
Olgan kotona

12 päivää jouluun

Innostuin kun joku lukija oli oikein vartavasten pyytänyt minulta jouluhehkutuksia tänne blogiin. Nyt sitten oikein luvan kanssa, jouluun on enää 12 päivää, joten on korkea aika suunnitella lista joulun tekemisistä.

Olgan 12 päivää jouluun –lista
(kyllä vain, olen sitä ihmistyyppiä joka rakastaa listojen tekemistä.)

1. Tee piparit ja ehkä piparkakkutalo (jo tänä iltana taikina!)
2. Järjestä joulupukki aatoksi
3. Siivoa eteisen komerot ja muut unohdetut nurkat (Jos ehdit ja jaksat)
4. Hae metsästä havuja ja tee kranssit oviin.
5. Tee lanttu- ja porkkanalaatikot pakkaseen.
6. Muista kyläyhdistyksen pikkujoulut!
7. Paketoi joululahjat kerrankin ajoissa
8. Osta 2 uutta joulukoristetta kuusta varten (jokajouluinen traditioni)
9. Tee ruisleipää
10. Kaiva loputkin joulukoristeet esille, koristele myös talli
11. Siivous
12. Jouluaatto. Koristele kuusi, lämmitä sauna ja älä stressaa.

p.s. Pidätän oikeuden muutoksiin!

Kommentit (4)

 1. Jenni

  Hymyssä suin saa aina lukea blogiasi! Samaa mieltä listojen tekemisestä, ja etenkin jouluisten asioiden listaus on ihanaa. Iloista joulunosodotusta ja innolla taas odottelen seuraavia kirjoituksia..

 2. Johanna

  Hei Olga ja muutkin
  Muistakaa Marttojen hyvä vanha ohje: komeroita ei tarvitse siivota, ellei aio viettää siellä joulunaikaa 😉 no, ehkä sitä vaatekomeroa voi vähän siistiä 😀 Don´t worry, joulu tulee vähemmälläkin stressaamisella. Tuleehan?!

 3. orvokki

  kyllä minun mielestä ennen joulua pitää siivota hyvin,koska sitten on ihana makoilla ja nautiskella koko joulu puhtaassa pirtissä…..eihän sitä tarvitsisi,mutta muuten ei osaisi rentoutua,heh!…ainut poikkeus perinteistä meillä on se,että kuusi tuodaan ainakin jo pari viikkoa ennen joulua tupaan,koska haluan nauttia siitä maksimi-ajan.tosin kuusi häviää jo ennen uuttavuotta pihalle,mut silti….ihana joulu!

 4. Maarit

  Meilläkin tai siis minulla myös listojen väsääminen kuuluu Joulunodotukseen. Nykyään sitä osaa jo väsätä niistäkin vähän helpompia kuin n.10 vuotta sitten. Aikaisemmin siellä oli että jotain PITÄÄ tehdä, nykyään JOS JAKSAA tai HUVITTAA ja yhtä ihania ovat Joulut olleet nykyäänkin! Minun listaltani löytyy enää lahjojen paketointi (rakastan sitä!) ja saunan pesu – jos jaksaa 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *