10 pientä asiaa, mistä pidän kodissani juuri nyt

Pakko sanoa että pitkien työmatkojen jälkeen kotona on aivan mahtavaa olla. Onneksi tajusin viime viikolla viikonlopun päätteeksi pitkästä aikaa siivota, joten nyt reissuviikon päätteeksi kotiinpaluu oli sitäkin kivempaa. Pihalla on hommaa vaikka kuinka, ja kun sieltä tulee sisälle, tekee heti mieli fiilistellä syksyä. Olen polttanut kynttilöitäm, juonut litrakaupalla teetä ja sytyttänyt leivinuuniin ekat tulet (savutti muuten tällä kertaa yllättävän vähän, tällä kerralla edes palohälyttimet eivät soineet! ).

Olen kuvannut tänne tätä meidän taloa ulkoa ja sisältä, mutta harvemmin tulee kuvattua yksityiskohtia. Tässä 10 pientä asiaa mitkä saivat minut iloiseksi tänään:

Valurautainen teekannu

Olen ostanut tämän kymmenisen vuotta sitten Ranskasta ja se vain paranee vanhetessaan. Ainut huono puoli tässä on se, että jos se on kostea ja sen jättää puutasolle, se värjää puupintaan mustan renkaan. Vuosien varrella olen oppinyt käyttämään sen alla aina alustaa. 

Viikko sitten siivotut ruokakaapit

Ihan outoa ja ihanaa kun kaappeihin ei tarvitse tunkea ruokatarvikkeita sisään, vaan siellä on tilaa.

Kiipeilypuu on käytössä

Kissat ovat oppineet käyttämään mun rakastamaa (ja ihan liian kallista) kiipeilypuuta. Viimeinkin. Tämän designhärpäkkeen hankkimisesta onkin jo aikaa. Kuvassa nokosillaan Kita.

Kiviesineet

Koitan välttää liiallisten koriste-esineiden hankkimista, mutta nämä kaksi miellyttävät minua. Kivihevonen on isäni muistaakseni Ruotsista ostama järkäle, joka koristi uuninreunusta jo lapsuudenkotini salissa. Kamelin löysin sen kaveriksi kirpputorilta muutama kuukausi sitten.

Muratti

Muratti on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kiva kasvi, ja se myös kestää talvisin talomme viileän ilman. Keittiön muratti alkaa olla niin pitkä että sille pitää tehdä jotain. Toistaiseksi olen tyytynyt vain fiilistelemään.

Torstin tekemä lintu

Toppe askarteli päiväkodissa minulle viime vuonna äitienpäivälahjaksi tällaisen linnun. Se vahtii minun uniani makuuhuoneen sängyn yläpuolella.

 

Kynttilät

En usko että tätä tarvitsee mitenkään edes selittää. Yksi parhaista asioita syksyssä.

Laakeri

Yksi lempimausteistani ja myös kestävä, kaunis kasvi keittiöön. Ostin vuosi takaperin varmaan Plantagenista ja meillä on synkannut!

Prinsessapeti

Dedo vanhenee ja sohvalle kiipeäminen alkaa välillä olla sille hankalaa. Onneksi on jo yli 10 vuotta sitten hankittu prinsessapeti, minkä päälle yltää vähän jäykemmilläkin jäsenillä. Peti oli välillä aitassa säilössä, koska minua alkoi ärsyttää sen liika koristeellisuus, mutta nyt se on taas käytössä ja olen alkanut taas pitää siitä.

Huonetuoksu

Olen joillekin hajusteille allerginen, enkä käytä hajuvesiä lukuunottamatta oikein mitään tuotteita missä olisi hajusteita. Olen sitä mieltä että kun kodin pesuaineet, voiteet ja muut arjen käyttöaineet eivät kaikki tuoksu joltakin, pääsee yksittäin valitut tuoksut paremmin esille ja vähempi riittää. Ostin joku aika sitten meidän alakerran veskiin huonetuoksun ja se ilahduttaa minua edelleen.

 

Kommentit (1)
  1. Moikka!
    Meillä taitaa olla samanlaiset teepannut, minäkin pidän omastani – mieheni ylläriksi ostama auringonpirteä keltainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *