10 askelta jouluun: 6. Ei ole pakko

Olen aina haaveillut että ehtisin tehdä tänne jonkinlaisen joulukalenterin. 24 on liian monta luukkua tai asiaa kirjoittaa kaiken kiireen keskellä, mutta 10 viimeistä yötä jouluun, siihen uskon pystyväni! Ajattelin että listaan ja valokuvaan tänne 10 tärkeintä asiaa, mitkä tekevät minulle ja meidän perheellemme joulun. 

Tänään kirjoitan tänne kaksi luukkua, Kun enhän minä eilen ehtinyt mitään kirjoittaa. Kello oli melkein puolen yön kun sen aika olisi  ollut, mutta myönsin olevani liian väsynyt. Siitä pääsenkin seuraavaan teemaan, että en kirjoittanut, koska haluan että kaikki joulussa, fiilistelyjä myöten perustuu aitoon haluun ja vapaaehtoisuuteen.

Jos en jaksa leipoa torttuja, leipää tai pullaa, en leivo. Emme käy aattona haudoilla, koska se veisi liikaa aikaa. Sytytämme edesmenneille rakkaille kynttilät kotipihaan.

Rakastan ja kunnioitan perinteitä, mutta nautin myös niiden sisällä rajojen rikkomista. Joulua ei pitäisi ottaa liian vakavasti. Olen myös pyrkinyt keskittämään energiani sellaisiin jouluaskareisiin mistä aidosti pidän. Joulu tuntuu ihan yhtä paljon joululta vaikka joulusiivouksen tekisikin siivooja.

Vähän samaan ajatukseen menee se, että olen koko viikon pukeutunut joulun tulon kunniaksi sellaisiin vaatteisiin mitä en yleensä  käytä. Vähän parempia mekkoja ja muuta kivaa. Kuten kuvasta näkyy, lasten joulujuhlaan voi aivan hyvin mennä glitterhousuissa jos haluaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *