10 askelta jouluun: 5. Lahjat

Olen aina haaveillut että ehtisin tehdä tänne jonkinlaisen joulukalenterin. 24 on liian monta luukkua tai asiaa kirjoittaa kaiken kiireen keskellä, mutta 10 viimeistä yötä jouluun, siihen uskon pystyväni! Ajattelin että listaan ja valokuvaan tänne 10 tärkeintä asiaa, mitkä tekevät minulle ja meidän perheellemme joulun. 

Gingerbread horse, gingerbread house, piparkakkutalo, piparkakkuhevonen, hevoskakku, pepparkakor häst, pepparkakahusMinä rakastan yllätyksiä, siis positiivisia. Niinpä rakastan myös lahjoja, etenkin niiden antamista. En osaa oikein sanoa miksi, mutta ehkä se vain on yksi tapa lisää osoittaa itselle tärkeille ihmisille että välittää. Se on myös hyvä tapa kiittää kerran vuodessa ihmisiä jotka auttavat,  pelastavat pulasta ja tai ovat muuten tärkeitä ihmisiä siihen, että arki rullaa niin kuin pitää.

Niinpä joululahjat ovat minulle enemmänkin antamisen ja muistamisen iloa, ei niinkään se, että keksisin ostaa jotain hienoa tai kallista. Yhtälailla lahja voi olla lupaus, palvelus tai vaikka itse tehty leipä. Hilma toivoi tänä vuonna Joulupukilta 3 viikkoa vapaata astianpesukoneen tyhjennyksestä ja täyttämisestä. Ajatus lahjasta myös tekona on siis siirtynyt jo seuraavaan sukupolveen.

Silti, meillä käy joulupukki ja kyllä, paketit ovat tosi kivoja, ja minusta ne kuuluvat jouluun, etenkin lapsille. En nyt ehtinyt ottaa tähän yhtään kivaa pakettikuvaa, koska yllätys – taas on melkein yö ja pimeää. Mutta sain piparkakku-Troijan hevoseni valmiiksi, laitan siis kuvat siitä. Poltin myös sulalla sokerilla vasemman käden etusormeen kipeähkön rakkulan. Perinteistä ei tingitä.

Gingerbread horse, gingerbread house, piparkakkutalo, piparkakkuhevonen, hevoskakku, pepparkakor häst, pepparkakahus

Kommentit (4)
 1. On kyllä aivan upea toi Troian heppa. Miten sä keksitkin kaikkea kivaa.💟
  Oikein ihanaa joulua teille kaikille, kotieläimille myös.
  Toivottavasti Hilman toive toteutuu.🎅

  1. olga temonen
   23.12.2019, 22:30

   Kiitos Orvokki! Hilman toive toteutuu, mutta vain yhdeksi viikoksi kolmen viikon sijaan.
   Iloista joulua sinulle!

 2. Sinikka Tilkkumummi
  21.12.2019, 17:59

  Onpas komea hevonen! Jos se on troijalainen, onko sen sisällä tonttuja? Tai edes karkkia?
  Toivotan oikein hyvät joulut koko perheelle, eläimiä unohtamatta.
  Meidän Tipsa lähettää erikoisterveiset uudelle pentukoiralle. (Tipsa on belgianpaimenkoira ja sen paras ystävä on naapuritalosta tiibetinspanieli Maikki. Kun tykkää, ei rodulla tai koolla ole väliä, eikös).
  Siis oikein hyvää joulunaikaa teille kaikille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *