10 askelta jouluun: 1. Piparit

Joulun parhaat piparkakut, joulupiparkakut, joulun parhaat piparit, piparit, joulupiparit, piparitaikina, joulupiparitaikina, itse tehty joulupiparkakkutaikina, pipari taikina, piparitaikina, piparkakku taikina, piparkakkutaikinaOlen aina haaveillut että ehtisin tehdä tänne jonkinlaisen joulukalenterin. 24 on liian monta luukkua tai asiaa kirjoittaa kaiken kiireen keskellä, mutta 10 viimeistä yötä jouluun, siihen uskon pystyväni! Ajattelin että listaan ja valokuvaan tänne 10 tärkeintä asiaa, mitkä tekevät minulle ja meidän perheellemme joulun. 

Ensimmäisenä tulevat piparit, koska meillä ne jostain syystä myös valmistetaan heti joulukuun alussa. Taikinan teen itse, aina samalla reseptillä. Lapset haluavat olla leipomisessa ja koristelussa tiiviisti mukana ja tänä vuonna oikein liikutuin miten orjallisen samalla tavalla he haluavat tehdä kaiken, vuodesta toiseen. Esimerkiksi he kiikuttivat jalkojensa alle samat korokkeet kuin joka vuosi, vaikka reippaasti pituutta kasvaneet työt eivät niitä olisi lainkaan tarvinneet. Mutta kun ne kuuluvat piparkakkujen leipomiseen.

Koristelu on meillä aika suurpiirteistä ja villiä, eli mitään pikkutarkkaa pitsikuviota meillä harvemmin näkee. Kuorrutuspikeerin teen myös itse, kananmunanvalkuaisesta, tomusokerista ja elintarvikeväreistä. Päälle ranskalaisia pastilleja sekä nomparelleja ja piparikaaos on valmis. Taikinaa tehdään nelinkertainen annos kerralla, jolloin pipareita tulee reilusti. Ne purkitetaan ja syödään pois vähitellen pitkin joulukuuta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *