Voitte kiittää minua myöhemmin

Sain syksyllä ajatuksen, että haluan kutsua juuri ennen joulua ystävät ja naapurit kotiini glögille. Eilen talo sitten täyttyi hyväntuulisista lapsista ja aikuisista. Viis tuntia, kuusi pulloa glögiä ja sata piparkakkua myöhemmin voin sanoa, että kyllä kannatti. Ensi vuonna uudestaan.

 

Leivoin juhlia varten muun muassa seitsemänkymmentä torttua. Niitä taitellessa sain jakamisen arvoisen idean. 

Luumuhillo kannattaa laittaa pursotinpussiin. Ei enää kahden lusikan kanssa räpeltämistä ja epämääräisiä hillokönttejä. Siitä vaan pussista truut truut, nätit ruusukkeet pikavauhdilla.

Toinen idea syntyi piparkakkuja koristellessa. 

Painettuihin kuvioihin kannattaa leivittää paistamisen jälkeen tomusokeria. Se saa kuviot erottumaan kauniisti. Kuvioita voi tehdä myös ilman leimasimia painelemalla esimerkiksi veitsellä tai haarukalla. Kokeile vaikka piparkakkutalon seinään.

Kolmas ja täällä erää viimeinen vinkkini on jouluinen jälkiruokahitti. 

Jouluhalko voi olla myös polkkatikku. Pahoittelut kaameasta kuvasta. Kääretortut hävisivät sellaista vauhtia, että tämä on ainoa kuva, jonka ehdin napata. Sisällä on tuoretta vadelmaa, kermavaahtoa ja maustettua rahkaa. Kuorrutus on tehty sokerimassasta (kaksi pakettia riittää hyvin). Tämä on hyvä jälkiruoka, jos syöjiä on tulossa paljon. Kääretorttuja voi tehdä kerralla monta ja pakastaa ilman kuorrutusta odottamaan h-hetkeä. 

Alle kaksi viikkoa jouluun! Ihanaa maanantaita <3

Kommentit (2)
  1. Tuo torttutäytteen pursotus on ikivanha idea. Kiva, että sinäkin sen nyt älysit!

  2. Elisa Miinin
    16.12.2016, 09:12

    Ihan ite piti älytä, kun ei ollut kukaan mulle hoksannut kertoa! Siksi pistin heti jakoon, että helpottaisi muidenkin leipomista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *