Voisiko joulun henki säilyä ympäri vuoden?

Tapaninpäivän iltana mieli on rauhallinen ja kiitollinen. Olen saanut viettää päivät perheen ja ystävien seurassa, olen lukenut ja levännyt, antanut ja saanut lahjoja.

Pitkin syksyä olen miettinyt, voisiko joulun henki kulkea mukana ympäri vuoden? Olisiko se mahdollista ja jos, niin millainen maailma silloin olisi?

En tarkoita, että laittaisin kuusen olohuoneeseeni kesäkuussa, enkä sitä, että lanttulaatikkoa syötäisiin myös pääsiäisenä (mummoni tosin teki niin). Mietin joulun syvempää viestiä, toisistamme välittämistä, jakamista ja hyvää tahtoa.

Olen mehustellut ajatusta salaisesta hyväntekijästä. Englanniksi tälle on hyvä termi, random acts of kindness. Hyviä, ystävällisiä tekoja. Ilman syytä, jollekin, jota emme edes välttämättä tunne.

Tein siis näin:

 

Jätin suklaata työpaikan pukuhuoneeseen.

 

 

Kirjoitin viestin kirjaston kirjan väliin.

 

 

Lähetin yllätyksen ihmiselle, jota en tunne, mutta jonka kuulin olevan allapäin.

 

Miksi? Koska lahjojen antaminen on ihanaa. Se, että saa jonkun hymyilemään, tuntuu lämpönä omassa sydämessä. Siksi, että maailma tuntuu paljon paremmalta, kun lähtökohtaisesti suhtautuu toisiin ihmiseen avoimesti ja hyväntahtoiseksi. Koska voimme. Meillä on mahdollisuus valita, mitä haluamme ympärillemme antaa.

Minä valitsen ilon ja valon.

 

Rakastan tätä hetkeä, kun on aika sanoa hyvästit vanhalle vuodelle. Uusi vuosi avautuu edessä kuin puhdas lumi – tyhjänä, kauniina ja täynnä mahdollisuuksia.

Minulla on tapana etsiä yksi asia, jonka lisään elämääni toivoen, että se tekee arjestani parempaa. Toissavuonna aloitin pianotunnit. Viime vuonna löysin äänikirjat, joita kuuntelen nykyään ihan kaikkialla.

Tänä vuonna elämääni saapui hot jooga, jonka asioista olen vähemmän kireä, notkeampi, onnellisempi ja kaikin puolin parempi ihminen. Nyt kuljen taas mieli avoinna: mitähän vuosi 2019 voisi tuoda tullessaan?

Ainakin aion jatkaa pieniä, hyviä tekoja.

 

Tuhannet kiitokset tästä vuodesta, rakkaat jouluihmiset. Toivottavasti olen onnistunut tuomaan valoa syksyn keskelle.

 

Lähetän sinut kohti uutta vuotta pienen toiveen kera. Mikä voisi olla sinun satunnainen hyvä tekosi? Voisitko sinä antaa hyvää energiaa eteenpäin? Kokeile ihmeessä. Se  tuntuu hyvältä, lupaan sen.

 

Lämpimin kiitoksin, Elisa

 

Aloituskuva Hanna Marttinen / Meilläkotona.fi

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *