Kolme vaihtoehtoa karvanauhoille

Vielä yksi postaus kuusesta, ja sitten lopetan tästä aiheesta – lupaan.

Niin paljon kuin tykkäänkin runsaaseen amerikkalaistyyliin koristellusta joulupuusta, kimaltavat kuusennauhat eivät herätä minussa erityisen lämpimiä tunteita. Pelkillä palloilla koristeltuna kuusi on kuitenkin helposti tylsä tai tyhjän näköinen. Olenkin vuosien varrella kehitellyt erilaisia vaihtoehtoisia koristeita metallimatojen tilalle.

 

 

  1. Valkoiset höyhenet näyttävät oksien päälle laskeutuneilta lumihiutaleilta ja tuovat pehmeyttä ja keveyttä tumman vihreisiin oksiin. Kiepautan ne kiinni pienellä metallilanganpätkällä.
  2. Silkkikukkia näkee usein amerikkalaisissa joulukuusissa. Runsailla kukka-asetelmilla kuusesta saa tehtyä oikean prinsessahattaran, mutta kukat sopivat maltillisesti annosteltuna hyvin myös pelkistetympään tyyliin.
  3.  Paperista voi askarrella paitsi lippunauhoja ja viirejä, myös muita kivoja koristeita. Minä tein paperitähdistä nauhan. Kas näin: Leikkaa paperista eri kokoisia tähtiä (musta on huono väri, se ei erotu kuusesta.) Ompele tähdet sakaroista kiinni toisiinsa ompelukoneella. Paperinauhan ompeleminen sujuu joutuisasti, kunhan pääset vauhtiin.

Näiden lisäksi teen kuuseen aina myös piparkakkuja, jotka ripustan oksille silkkinauhoilla. Samoin polkkakeppejä on oltava, niitä vaativat lapset. Aattoon mennessä herkut aina mystisesti katovat – lapset ja koira eivät tunnusta tietävänsä asiasta mitään.

Tämän vuoden uudet pallot kävimme ostamassa lapsosen kanssa pari päivää sitten. Hänen valintansa oli tänä vuonna helppo, kun kullalla koristeltu musta pallo tuntui heti mieluisalta. Minä valitsin herkän, läpikuultavan lasikoristeen. Ihastuin sen hennon roosaan väriin, hentoon kaiverrukseen ja kauniiseen muotoon.

Ihanaa viikonloppua <3

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *