Tv:stä tuttu superhelppo tonttuovi

Tervetuloa, tervetuloa, täällä vietetään tupaantuliaisia! Kotivinkki muutti eilen Meillä kotona –sivustolle, ja Mrs. Christmas keikkui tonttulakkeineen ja kuusi kainalossa muuttokuorman mukana.

Ollaan jo melkein joulukuussa! Joko olet ehtinyt hankkia itsellesi kalenterin? Minulla on perinteiseen tapaan ostettuna sekä Partiolaisten kalenteri että Veikkauksen raaputusarpakalenteri. Aamujeni iloksi hankin vielä teekalenterin, joka nyt odottaa joulukuun ensimmäistä päivää työpöydälläni. Lapseni eivät ole pysyä nahoissaan, kun jännittävät, mitä äidin askartelemasta kalenterista perjantaina paljastuu. Äitiäkin vähän jännittää – kas, kun en ole ehtinyt vielä laittaa sinne yhtään mitään.

Jos satuitte tiistaina aamulla telkkarin eteen, saatoitte nähdä minut telkkarissa askartelemassa tonttuovia! Jos tämä merkittävä tapaus jäi väliin, niin eipä hätää, voitte katsoa spektaakkelin täältä. Ruudussa vilahti jo aiemmin linkkaamani tonttuohjeen oven lisäksi puutikuista tehty ladonovi, jonka ohje on tässä (mainoksen jälkeen):

 

Tonttuovi puutikuista

Tarvitset

  • Pahvia tai paksua paperia
  • Liimaa
  • Puutikkuja (esimerkiksi jäätelö-, askartelu- tai kahvitikkuja)
  • Maalia
  • Pienen ovikranssin tai muun ovikoristeen

 

Tee näin

  1. Liimaa pahville puutikkuja vieri viereen, kunnes ovi on haluamasi levyinen. Liimaa oven yli poikittain vielä yksi tikku, jotta saat latomaisen vaikutelman.
  2. Maalaa tikut (askartelu)maalilla. Anna kuivua.
  3. Leikkaa ovi irti paperista.
  4. Viimeistele ovi kranssilla. Voit tehdä sen esimerkiksi taivuttamalla pienen oksanpätkän rautalangalla ympyräksi tai pujottelemalla helmiä piipunrassiin. Viimeistele rusetilla ja liimaa oveen.

 

Telkkarissa minulta kysyttiin, että miksi tonttuovet ovat niin suosittuja. Luulen, että se liittyy ainakin osin joulun taikaan. Siihen, että ainakin hetkeksi on kiva nousta arjen yläpuolelle, pois marraskuun pimeästä ja rakentaa pieni ovi, jonka kautta sadun maailma saa luvan kulkea sisälle kotiin.

Tonttuovi toimii myös joulukalenterina. Yön aikana tonttu voi jättää pieneen postilaatikkoonsa pienen paketin tai terveiset lapsille. Onko ihanampaa tapaa valmistautua laskeutua jouluun, kun koko kuukauden kestävä tarina kotitontun seikkailuista.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *