Täydellinen joululahja (ja arvonnan voittaja!)

Pukkaako pakettien hankinta tuskanhikeä? Huoli pois, selvitin iloksenne täydellisen lahjan anatomian. Kävin läpi lähes 300 lukijoideni toivetta, excelöin ne ja listasin lahjat, joita naiset eniten toivovat.

Jos siis haluat kerätä aattona pisteet kotiin, kääri vaimon, ystävän, äidin tahi anopin pakettiin jotain näistä:

Kirja on ylivoimaisesti toivotuin lahja. Jännityksen ja dekkarien ystäville suosittelen esimerkiksi S. K. Tremaynen Jääkaksosia, Max Seeckin Hammurabin enkeleitä tai Lars Keplerin Vainoojaa. Leivonnasta innostuneiden pakettiin voisi kääräistä esimerkiksi Emma Iivanaisen aivan ihanan kirjan Emman makea joulu. Suomen naisten historiaa ja syviä tuntoja kuvaavat kauniisti Minna Rytisalon Lempi ja Tiina Lifländerin Kolme syytä elää sekä Finlandia-ehdokkaana oleva Tommi Kinnusen Lopotti. Tukea elämän matkalle antavat Maaret Kallion Lujasti lempeä ja Sanna Wikströmin Hyvän elämän reseptit. Luonnossa liikkujalle suosittelen Reetta Rannan ja Antti Huttusen Metsien kätkemää. Eikä pidä unohtaa uutta Harry Potteria, joka on mielestäni täyttä timanttia!

Omiin kaikkien aikojen suosikkeihini kuuluvat esimerkiksi nämä kirjat, joihin tartun aina uudestaan.

Ystävälläni perheessä on tapana sujauttaa pakettiin kirjastosta lainattu kirja. Miten nerokasta! Harva teos on lopulta sellainen, minkä välttämättä haluaa pitää itsellään.

Suklaa ja laatuaika ylsivät tasaisella kannatuksella hyväksi kakkoseksi. Aikaa toivottiin toisaalta perheen yhdessäoloon mutta myös itselle. Kiireisen arjen keskellä hetki lukemiselle, neulomiselle, lempisarjalle tai sohvalla loikoiluun on luksusta. Tässä toinen ilmainen lahjavinkki: Jos lähipiirissäsi on pienten lasten vanhempia, lahjoita heille tunti aikaasi ja lupaudu viemään lapset vaikka puistoon. Takaan, että he ilahtuvat.

Villasukat ja lahjakortit ylsivät jaetulle kolmannelle sijalle. Lahjakorttia pidetään helposti persoonattomana lahjana, mutta minä ainakin säntään ilosta kiljuen lunastamaan etukäteen maksettua hierontaa, teatterilippua tai kauneushoitolakäyntiä. Lukijoideni toivelistalla on lahjakortteja myös hotelliin, lankakauppaan, taidelainaamoon ja rautakauppaan. Eikä mikään estä luovuutta tämänkään lahjatoiveen toteuttamisessa. Ilahtuisin itse ainakin kovasti, jos joku lahjoittaisi minulle vaikka viikkosiivouksen tai ikkunanpesun.

Monia muitakin ihania lahjatoiveita esitettiin. Perinteiset kylpytakit, aamutossut ja yöpaidat ovat kestosuosikkeja.

* * *

Tuhannet kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille! Arvonta on suoritettu, ja voittajaksi osui tämän kommentin jättäjä:

"Yhteinen aika perheen ja hyvän ruoan parissa on parasta."

Onnea Mialle! Pysykää kuulolla, seuraava arvonta alkaa ensi viikolla.

 

Mäyräkoira on täydellinen lahja todennäköisesti vain naapurini Kimmon mielestä. Mutta söpö se on, ja saa siksi paikan tämän jutun kansikuvana. 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *