Skandinaavisia tonttuja

Mikä tuo joulun odotuksen kotiin? Kynttelikkö ikkunalla tai tonttu hyllyn päällä? Minä aloitan ripustamalla paperitähdet ikkunoihin. Toinen tähdistä on erityisen tärkeä. Ostin sen ensimmäiseen omaan kotiini. Se maksoi 35 euroa, ja romutti opiskelijabudjettini täysin. Sinä marraskuuna söin paljon perunasosekeittoa ja tuijotin onnellisena ostostani. Kaikkien koristeiden joukosta se on edelleen minulle tärkein.

Muuten olen koristelussa melko maltillinen. Nyt kuulen, kuinka ystäväni nauravat, ja he ovat oikeass: kuusi on poikkeus säännössäni. Palaan aiheeseen myöhemmin ja lupaan, että sitä kannattaa odottaa.

Tonttuja meillä ei ole oikeastaan ollut. Vaan nytpä tulee! Kävin haastattelemassa vuoden viimeistä Kotivinkkiä varten Pauliina Aarikkaa, ja lipesin samalla ostoksille Aarikan joulupuotiin. Olipa ihana paikka! Teki mieli kantaa puoli myymälää suoraan olohuoneeseeni. Pysyin maltillisena ja ostin pari kynttilänjalkaa ja yhden pakkastontun. Asettelin ne pianon päälle kahden vanhan kynttilän viereen. 

Rakastan tätä vuodenaikaa. Joulu on minulle ennen kaikkea mielentila, joka auttaa selviämään syksyn pimeydestä. Tervetuloa joulu, älä tule kiirehtien, tule hiljaa hiipien.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *