Onko aina pakko ostaa Juhlapöydän konvehteja?

 

Lapsuudenkodissani ovikello soi aatonaattona tiuhaan. Tapana oli, että naapurit ja yhteistyökumppanit lahjoittivat toisilleen joulukukan tai konvehtirasian. Parhaimmillaan Juhlapöydän konvehteja kertyi keittiön pöydälle kahdeksi korkeaksi pinoksi. Suurena suklaan ystävänä en toki ollut asiasta pahoillani, sillä yhtään rasiaa ei jäänyt kaappiin pilaantumaan.

Tuli kuitenkin mieleeni, että persoonallisempiakin joulutervehdyksiä on. Siksi jaan teille kaksi superhelppoa kranssi-ideaa. Näiden tekemiseen menee aikaa alle puoli tuntia, ja tarvikkeet maksavat suunnilleen konvehtirasian verran.

Kanervakranssi

Tarvitset

valmiin kranssipohjan tai rautalankaa kehikoksi

rauta- tai karhunlankaa

puolukan- tai mustikanvarpuja

ruukkukanervan

koristeita, kuten marjakuusen oksia tai nauhoja

 

tee näin

  1. Taivuta kranssille haluamasi muotoinen pohja oksista tai rautalangasta. Voit käyttää myös valmista kranssipohjaa.
  2. Päällystä kranssipohja kieputtamalla sen ympärille puolukan- tai mustikanvarpuja. Jos et ehdi metsään, voit ostaa niitä kukkakaupasta. Sido varvut rauta- tai karhunlangalla.
  3. Leikkaa kanervan oksat 5-10 cm:n pituisiksi pätkiksi. Solmi muutaman kanervan nippuja varpujen päälle. Aloita kranssin yläosasta ja etene alas keskelle.
  4. Koristele kranssi esimerkiksi marjakuusen oksilla, silkkinauhoilla tai vaikka pienillä eläinhahmoilla. Voit kokeilla myös valaista kranssin patterikäyttöisellä ledinauhalla.
  5. Viimeistele kranssi taivuttamalla ripustuslenkki metallilangasta. Jos haluat parantaa kranssin kestoa, suihkuta kanervien päälle reilu kerros hiuslakkaa.

 

Eucalyptuskranssi

Tarvitset

tuuhean eucalyptuksen oksan

rautalankaa

koristeita, kuten nauhan tai rusetin

 

tee näin

  1. Irroita eucalyptuksen oksasta sivuhaarat. Kieputa oksat yhdeksi jonoksi rautalangalla. Lopuksi kiinnitä päät yhteen, jotta oksasta muodostuu kranssi.
  2. Halutessasi voit lisätä kranssiin myös muita oksia, kuten laakerinlehteä.
  3. Solmi kranssiin ripustuslenkki esimerkiksi juuttinarusta tai silkkinauhasta.

 

Lisää ideoita ja vielä yhden kranssiohjeeni löydät 13.12. ilmestyvästä Kotivinkistä ja Meillä kotona -sivulta!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *