Mitä Mrs. Christmas tekee rikkinäisistä farkuista? Joulusukkia tietenkin!

Ekaluokkalaiseni tuottaa polvesta rikkoontuneita farkkuja sarjatyönä. Siksi ilahduin, kun näin kuvan takan reunalla roikkuvista, farkuista tehdyistä joulusukista. En ole perinteisten punaisten joulusukkien suuri fani, mutta nämä näyttivät sopivan modernilta ja rennoilta minun makuuni.

Näin syntyi farkuista tehty joulusukka

  • Ensin leikkasin housujen vyötärön irti. Sen jälkeen halkaisin kankaan niin, että molemmat lahkeet ovat erillään. Lopuksi leikkasin kankaan auki lahkeiden sisäsaumasta. (Tässä kannattaa käyttää omaa harkintaa. Fiksuin leikkaustapa riippuu siitä, minkä kokoisista ja näköisistä farkuista sukkaa teet.)
  • Hahmottelin sukan liidulla kankaalle (ylempi kuva). Pyörittelin palasia niin, että sain taskun asettumaan kivasti toiselle puolelle.
  • Ompelin ensiksi yläreunan käänteen molemmista palasista (alempi kuva). Sen jälkeen laitoin sukan puolikkaat nurja puoli ulospäin vastakkain ja nuppineuloilla kiinni. Ompelin saumat kiinni ensin suoralla ja sitten vielä siksakilla, ettei reuna rispaannu.
  • Viimeistelin sukan ompelemalla siihen ripustimen vyönlenkeistä.

Joulusukan tekeminen käy nopsasti eikä vaadi suurta omistautuneisuutta käsitöiden harrastamiselle. Aikuisten kanssa kehittelimme tästä jo edistyneempää versiota – laitan kuvan ainakin Facebookiin ja instagramiini @mrs_christmas_blogi, kunhan se valmistuu. Lapseni ovat kurkkineet sukkaan jo malttamattomana ensimmäistä tonttujen tuomaa yllätystä odottaen.

Ihanaa viikonloppua <3

Kommentit (2)
  1. Näppäränäppinen kälyni teki muutama vuosi takaperin pukinkonttiin tosi käteviä (taskut ja vyönlenksut ovat tosi käytännöllisiä esim. grillin äärellä hyöriessä) essuja rikkinäisistä farkuista. Osa idean oveluudesta oli siinä, että moni lahjan saaja sai takaisin omat farkkunsa kälyni kyseltyä ja keräiltyä ennen joulua risoja farkkuja sielä ja täältä askarteluihinsa.

  2. Elisa Miinin
    10.11.2017, 10:50

    Aivan mahtava idea <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *