Lakritsaa, puolukkaa ja laihoja liemiä. Testissä alkoholittomat glögit 2019

Viime viikkoina olen juonut glögiä. Valtavasti glögiä! Olen tarjonnut glögiä perheelleni, ystävilleni, työkavereilleni ja naapureilleni ja vaatinut heitä analysoimaan makuelämyksiä. Ja tässä ovat tulokset vuoden 2019 alkoholittomien glögien testistä! Toivottavasti löydät näiden joukosta omat suosikkisi.

Blossa Omena-vanilja alkoholiton glögi 2019

Tämä jakoi aikuisraadin sen mukaan, tykkäsikö maistaja siideristä vai ei. Lapsille tämä upposi hyvin, sillä glögissä on omatekoisen omenamehun tuntu. Maussa on runsaasti neilikkaa, mutta nimestään huolimatta ei juurikaan vaniljaa. Perushyvä glögi, joka omasta mielestäni maistuu lähinnä lämmitetyltä siideriltä.

Hans Välimäen vuosikertaglögi 2019 

Hansin glögit ovat perinteisesti olleet minun makuuni liian makeita, enkä odottanut suuria tämän vuoden kirsikka-vadelma-glögiltä. Kirsikka maistuukin jonkin verran, mutta glögi on yllättävän perinteinen. Tuoksu on voimakkaampi kuin maku, jossa saisi testaajien mielestä olla enemmänkin glögimausteita. Jälkimakua pidettiin hieman vetisenä.

Poikain Parhaat Korpi

Tamperelainen Poikain Parhaat tekee monia glögejä, joista minun testiryhmäni suosikiksi nousi Korpi. ”Kyä tää o!” huudahti tamperelainen testaaja ilahtuneena glögiä maistaessaan. Maku on mieto, mutta hienostunut. Erityismaininnan sai lakritsainen jälkimaku. Glögissä on mieletön tuoksu ja miellyttävän puolukkainen happamuus. Joku testaaja tosin moitti glögiä liian miedoksi.

Lidl Puolukka

Lidlin tämän vuoden uutuus on puolukkaglögi. Maku on perinteinen ja jouluinen, mutta aika makea. Raatimme kuvaili glögiä rypäleiseksi, puolukan happamuus tulee vasta jälkimaussa.

Riitan Herkku Kaarnikka-glögi

Tämä on yksi omista tämän vuoden suosikeistani! Se on tuttu ja uusi yhtä aikaa. Tuoksu on ihana ja maku mehuisa ja kanelinen. Kaarnikka maistuu omanlaiseltaan, vähän mustikan ja variksenmarjan sekoitukselta. Helppo glögi, jota juo mielellään ison mukillisen.

Joko oma glögisuosikkisi on löytynyt? Suosittele kommenteissa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *