Kun maailma keikahti eli mitä tänä vuonna tapahtui

Hassua, miten elämä on minua viime vuosina kuljettanut. Jos olet lukenut blogia aiempina jouluina, tiedät jo, että olen aloittanut jokaisen vuoden toiveella löytää elämääni jotain, mikä tekee arjestani jollain tavoin parempaa. Olen alkanut pyöräillä työmatkoja, kuunnella äänikirjoja ja joogata säännöllisesti. Jokainen pieni muutos elämässä on avannut uusia polkuja kuljettavakseni.

Viime vuoden viimeisessä postauksessa pohdin, voisiko joulun henki jollakin tapaa pysyä mukana ympäri vuoden. Olisiko se mahdollista ja jos, niin millainen maailma silloin olisi? En ajatellut laittaa kuusta olohuoneeseeni kesäkuussa, vaan mietin joulun syvempää viestiä, toisistamme välittämistä, jakamista ja hyvää tahtoa.

Tänä vuonna nämä asiat – oman arkeni parantaminen ja hyvän mielen jakaminen – yhtäkkiä kietoutuivat yhteen. Innostuin syventämään omaan joogaosaamistani ja päädyin itsellenikin yllätykseksi opiskelemaan joogaopettajaksi. Se on niin hassua ja ihanaa, että tuntuu, kuin naurattaisi sisältäpäin. En tiedä, miksi kerroin tästä täällä, kun ei asia varsinaisesti liity jouluun mitenkään. Ehkä haluan rohkaista sinua. Kuuntelemaan sydäntäsi. Olemaan avoin. Tekemään enemmän pieniä asioita, jotka saavat sydämen hypähtämään ilosta.

Jotenkin tuntuu siltä, että koko maailma on keikahtanut vuodessa uuteen asentoon. Ei ole kuin reilu vuosi siitä, kun ruotsalainen koululainen Greta Thunberg istui yksin Ruotsin parlamenttitalon portailla ja ilmoitti menneensä lakkoon ilmaston puolesta. Reilu viikko sitten miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, napajäätiköiltä tropiikkiin, marssivat hänen rinnallaan. Tänään olin lasten tukena ilmastolakossa Eduskuntatalolla. Meitä oli paikalla yli 10 000. Itkeä pillitin poskeni märiksi, kun lapset pyysivät saada kuolla vanhuuteen, ei ilmastonmuutokseen. Siinä varsin kohtuullinen vaade.

Yritän tehdä oman osani. Siksi en kirjoita vinkkejä Euroopan parhaista joulutoreista, et löydä blogista lihaa sisältäviä reseptejä ja kannustan antamaan lahjaksi yhteistä aikaa, elämyksiä, parempiin suihin katoavaa ruokaa ja tarkkaan harkittuja lahjoja. Mutta ankeaan meininkiin emme täällä ryhdy! Kaunis, harkittu ja kestävä arki tuottaa suunnattomasti iloa.

Omat lapseni täyttävät pian 5 ja 10, ja heitä tapaat varmasti ainakin Instagramin puolella stooreissa. Viikonloppuna valjastan heidät apujoukkoihini maistelemaan joulun uusia karkkeja.

Lempeää viikonloppua <3

 

Kuvissa Pentikin joulun 2019 mallistoa.

Kommentit (3)
 1. Jotenkin vähän kornia tää en ole materialisti ja vähemmän tavaraa on enemmän + ilmastonmuutos. Sitten kuitenkin koko blogipostaus on kaupallinen yhteistyö Pentikin kanssa.

  1. elisa miinin
   9.10.2019, 10:51

   Hei Minttu! Postausta ei ole tehty yhteistyössä Pentikin kanssa. Jos olisi, se mainittaisiin näkyvästi postauksen alussa. Kuvat ovat tämän vuoden Pentikin mallistosta, sillä ne ovat mielestäni kauniita. Niistä voi inspiroitua ja napata ideoita kotiinsa, vaikka ei osta mitään. Mutta kiitos terävästä huomiostasi! Mediakasvattajana olen ihan älyttömän iloinen, että kiinnität huomiota tällaisiin asioihin.

 2. Joulua kovasti odotellaan ja mikäs ihanampaa kuin posti toisi uuden Joululehden!
  Monen vuoden joululehtiä tallessa, ja aina joulun alla kaivan esille luettavaksi.
  Arvonnassa mielelläni mukana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *