Kranssi joulupalloista

Tiedätkö sen tunteen, kun näet kivan tee itse -ohjeen ja ajattelet, että näyttääpä helpolta? Aivan. Totuus valkenee yleensä ennemmin tai myöhemmin. Säästääkseni tuskaasi kerron, että tämä ohje on suhteellisen helppo, kunhan lisäät kuumaliimaa ainoastaan palloihin, et sormiisi. Se nimittäin polttaa. Hirveästi. Testasin.

Kranssia varten tarvitset

  • ohuen henkarin 
  • rautalankaa
  • kuumaliimaa
  • joulupalloja

Tee näin

Taivuta henkari ympyrän muotoon. Tai tee kuten minä, ja osallista tässä kohtaa perheen mieshenkilö askarteluprojektiisi. Kieputa sen jälkeen henkari liitoskohdasta auki.

 

Pallot voi kiinnittää kranssiin (ainakin) kahdella tavalla. Vaihtoehto A on pujottaa pallot yksi kerrallaan suoraan henkariin. Tämä on tekniikoista helpompi, mutta vaatii viimeistelyvaiheessa rakojen tukkimista lisäpalloilla. Vaihtoehto B on pujotella palloja ensin rautalankaan ja laittaa ne ryppäänä kiinni henkariin. Näin lopputulos on heti muhkea.

 

Sitten seuraa vaihe, jossa saattaa livetä muutama ärräpää. Pallot pitää saada asettumaan kauniisti. Koska kyseessä on pyöreä esine, se ei ole ihan helppoa. Onnistut, kun maltat liimata pallot yksi kerrallaan toisiinsa ja odottaa, että kuumaliima ehtii kuivua. Rakosista ei kannata huolehtia, ne voi tilkitä lopuksi pienillä palloilla tai koristenauhalla. Kun kranssi on valmis, kieputa henkari takaisin umpinaiseksi. 

Kauniin lopputulokseen saat käyttämällä erikokoisia kiiltäviä ja mattapintaisia palloja sekaisin, kuten taaperon sormi kuvassa esittää. Minä ostin pallot Clas Ohlssonilta, jossa 54 kappaleen paketti maksoi 13 euroa.

Kotivinkin sivuilta löytyy muuten valtava määrä erilaisia kranssiohjeita! Katso esimerkiksi sammalkranssi, paperista taiteltu tähtikranssi, helppo havukranssi tai supermakea karkkikranssi. Jämälankakranssi sopii täydellisesti neuloja oveen ja lapsiperheeseen käy esimerkiksi tämä höyhenen kevyt kranssi.

 

 

 

 

Kommentit (1)
  1. Joulupallokranssi | Tiede Uutiset
    29.3.2020, 07:55

    […] Kranssi joulupalloista – Mrs. Christmas | Meillä kotona – Tiedätkö sen tunteen, kun näet kivan tee itse -ohjeen ja ajattelet, että. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *