Kotihiiri vaaleanpunaisen puuoven takana

Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet

Olettekin jo ehkä huomanneet, että marraskuussa Meillä kotona.fi:ssä vietetään Suomen suurinta koti-iltaa. Sitä tässä vain ihmettelen, että miten kummassa voidaan olla jo marraskuussa? Syksy tuntuu vilahtaneen ohi poikkeuksellisen nopeasti. Helsingissäkin satoi vihdoin ensilumi, ja ilma on ollut viime päivät suorastaan hyytävän talvinen.

Minä olen varsinainen kotihiiri. Kesäisin olen usein touhukkaana menossa paikasta toiseen, mutta syksyn tullen tykkään enimmäkseen hipsutella villasukissa takkatulen välittömässä läheisyydessä. Poistun ihmisten ilmoille toki säännöllisesti töihin ja ruokakauppaan, mutta muuten rakastan kotona nysväämistä.

Kotiin minut toivottaa tervetulleeksi ikivanha puuovi, jonka olen maalannut vaaleanpunaiseksi. Miksi asua valkoisen tai harmaan oven takana, jos vaihtoehtona on pujahtaa maailmaa piiloon Posliinikukka-sävyn taakse? Ovea koristaa vuodenaikojen ja fiiliksen mukaan vaihtuva koriste. Kuvassa oleva kranssi on koottu metsästä löytyneen kepin päälle kuivakukista ja vihreistä oksista. Pähkinänsärkijä-koriste on Stockmannin tämän joulun valikoimasta. Rakastan pähkinänsärkijöitä, niitä vain on harvoin Suomessa myynnissä.

Lapsosistani isompi, tokaluokkalainen, on täydellisessä koti-iltaiässä. Hän viihtyy vielä vanhempiensa seurassa ja osaa arvostaa yhteisten hetkien eteen nähtyä vaivaa. Lauantai-iltojemme kaava onkin usein sama: teemme ison lautasellisen kasvistikkuja (minun suosikkini on porkkana, lapsi tykkää kukkakaalista) ja teemme niille kyytipojaksi kermaviilistä dippikastikkeen. Sitten linnottaudumme television eteen. Alkusyksyn seurasimme Fort Boyartia, nyt nauramme yhdessä Putouksen hahmoille.

Lapsi tuntuu kainalossa yhtä aikaa suurelta ja pieneltä. Hänellä on jo paljon mielipiteitä maailmasta, hän on fiksu ja varaa pitkillä jaloillaan puolet sohvasta. Hän kiemurtelee, kun nuuskutan kesken ohjelman hänen niskansa kuoppaa, mutta päästää äitinsä kuitenkin vielä lähelle. Sellaisina hetkinä en haluaisi olla missään muualla.

Joulun alla vietämme aikaa yhdessä tavallistakin enemmän. Pari iltaa sitten lapsi soitti kaverilleen, ja pyysi hänet meille leipomaan pipareita. Keittiö oli valkoisenaan jauhoista, mutta onneksi on imuri. Ei pienen sotkun takia kannata jättää yhteistä aikaa käyttämättä.

Kuulun siis todellakin niihin, joiden mielestä on aina hyvä syy jäädä kotiin. Jos sinäkin tunnustaudut kotihiireksi, nyt kannattaa olla kuulolla: Meillä kotona järjestää lauantaina 10. marraskuuta Suomen suurimman koti-illan. Sen kunniaksi on myös kilpailu, jonka palkintona on 1000 euron lahjakortti Finnish Design Shopiin. Voit osallistua kilpailuun jakamalla kuvan omasta koti-illastasi Instagramissa 1.–11.11. sekä merkitsemällä kuvaan @meilläkotona_fi ja liittämällä kuvaan hashtagin #meilläkotona. Tarkemmat säännöt voit lukea täältä.

Kivoja koti-iltoja!

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *