Kolme ideaa kynttilärajoitteiseen kotiin

Kun taloudessa asuu kissoja, koiria, lapsia ja muuten edesvastuuttomia, kynttilöiden polttamisessa on tiettyjä rajoituksia. Niin ihana kuin olisikin laittaa lattialle iso lyhty, ja sinne kunnon kynttilä, ajatus on yhtä fiksu kuin antaa tulitikut kaksivuotiaalle.

Tässä kuitenkin kolme vaihtoehtoista tapaa käyttää lyhtyjä:

Rakenna asetelma. Luo oksista metsä ja lisää sinne asukkaita. Minun satumaailmassani on eucalyptysmetsässä käyskentelevä kauris, joka ihastelee lumella kasvavia kärpässieniä. Tekolunta saa askarteluliikkeistä (tai tyhjentämällä sitä sisältävän joulupallon, kuten minä tein.) Olen kuullut, että tomusokeri toimii myös hyvin – ainakin sisätiloissa. 

 

Täytä lyhty joulupalloilla. Tällainen asetelma minulla on kotonani itse asiassa ympäri vuoden. Hirveän kätevä tapa säilöä joulupalloja, kun kaappiin ei enää mahdu yhtään enempää. Voit käyttää eri kokoisia ja -värisiä palloja, kunhan ne sointuvat sävyiltään ja tyyliltään yhteen. Tunnelma on täydellinen, kun lisäät pallojen sekaan pattereilla toimivan valonauhan. Minä viimeistelin asetelman kiepauttamalla vielä kantokahvan ympärille pari callunanoksaa ja silkkinauhaa.

 

Led-kynttilä ja bling-blingiä. Kauas on tultu ensimmäisistä led-tuikuista, jotka eivät muistuttaneet vähääkään elävää tulta. Ostin K-raudasta viime jouluna led-pöytäkynttilän, jonka ulkopinta on oikeaa steariinia, ja liekki lepattaa sen suojissa kuin oikeassa kynttilässä. Lisäksi ledin voi ajastaa palamaan neljä tai kahdeksan tuntia vuorokaudessa niin, että se tervehtii valollaan iltaisin kotiin palaavia. Pienet on ilot, kun pitää täällä pimeässä asua.

 

Mrs. Christmas löytyy nyt myös Facebookista. Ota seurantaan, niin saat näpsästi tiedon uusista postauksista (sekä pöljääkin pöljempiä joulumeemejä uutisvirtaasi.)

Kuvien lyhty, valonauha ja kauris on ostettu on Citymarketista. Pallot ovat omiani.

 

 

Kommentit (1)
  1. hmm.. ei lapset tai eläimet estä kynttilöiden polttamista. Se mikä kynttilöiden polttamisen estää on aikuinen, joka ei luota eläinten ja lasten fiksuuteen tai oppimiskykyyn tai on muuten vain ylivarovainen. Kynttilät voi sijoittaa aina niin, ettei niihin pääse käsiksi sellaiset, jotka eivät osaa varoa. Eläimet yleensä osaavat varoa kynttilöitä tai ainakin oppivat varomaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *