Joululahjavinkit: kirjasuosituksia lapsille

 

Miten ihana aamu tänään on! Vähän pakkasta, vähän lunta ja aurinkokin yrittää pilkistää. Olenkohan ainut, jonka mielestä marraskuu oli ainakin Etelä-Suomessa ihan poikkeuksellisen pimeä? Tuntuu kuin olisi vajonnut horrokseen, josta pikku hiljaa heräilen.

Lapset ovat koulussa ja päiväkodissa ja ajattelin paketoida pari lahjaa ennen töiden aloittamista, kun uteliaat silmät eivät ole paikalla. Yritän olla lahjojen kanssa tavallistakin maltillisempi ja harkitsevampi tänä vuonna. Aika moneen pakettiin menee kirjoja tai lehtitilauksia, joiden toivon ilahduttavan pitkään vielä joulun jälkeenkin.

Olen lukenut itsekin taas melkoisen röykkiön kirjoja, joten kokosin muutaman tärpin, joista voi olla iloa joululahjojen suunnittelussa. Ensiksi vinkit lapsille, aikuisten kirjoihin palaan lähipäivinä!

 

Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja Remppaa pukkaa

Varsinkin alakoululaiset pojat tuntuvat olevan aivan villinä Neropatin päiväkirjoihin. Kun toin uusimman osan kotiin, lapseni luki sen yhdeltä istumalta ja seuraavana ja sitä seuraavana päivänä uudestaan. Sitten alkoi kiihkeä lainausrumba, kun kaikki kaveritkin halusivat päästä kirjan kimppuun. Samaan kohderyhmään uppoaa myös Paula Norosen Yökoulun pieni kauhukäsikirja.

 

Vuokko Hurme ja Anni Nykänen: Karkkikirja

Karkkikirja on siitä hyvä lahja, että se sopii oikeastaan ihan kaikille lapsille. Kirja on ihanasti kuvitettu ja sisältää valtavasti tietoa makeisista. Luin kirjaa ääneen 4- ja 9-vuotiaalle ja molemmat antavat sille lämpimän suosituksen. Tämän käärin pakettiin kummitytölleni, tietysti karkkien kera. Toinen takuuvarma suosikki laajalle kirjolle lapsia on Jenni Pääskysaaren kirja Hetki ennen kuin maailma muuttui.

 

Maja Säfström: Tärkeitä tietoja eläinvauvoista

Tiesitkö, että koalavauvan pitää syödä ensimmäiseksi emonsa kakkaa? No en tiennyt minäkään enkä montaa muutakaan hauskaa faktaa, jotka opin tästä kirjasta. Sopii erityisen hyvin alle kouluikäiselle, mutta naurattaa myös sitä vanhempia.

 

 

Anniina Mirama: Taikuri ja taskuvaras

Pian 12 vuotta täyttävä kummipoikani ahmii kirjoja kuin mikäkin pikalukija, joten hänen pakettiinsa laitan Anniina Miraman  trilogian kaksi ensimmäistä osaa Taikuri ja taskuvaras sekä Huijarin oppipoika. Seikkailun ystäville suosittelen myös Nevermoorin tänä vuonna ilmestynyttä jatko-osaa Morriganin kutsumus. Kummipoikani saa myös joululahjojen klassikon, Guinnessin ennätystenkirjan.

 

Ja sitten vielä lukuvinkki kaikille 6-12-vuotiaille: Apu Juniorin saa nyt tilattua joululahjaksi hintaan 24,90. Junnun lupaus on olla ajankohtainen ja opettavainen, hauska ja kiinnostava. Ensi vuonna luvassa juttuja muun muassa unesta, avaruudesta, koirista, ilmastonmuutoksesta, pigviineistä ja eri maiden hassuista sanonnoista. Jokaisessa numerossa on helppo resepti ja esittelyssä jonkun lapsen lempiharrastus. On tubettajia, askartelua ja uutisia Suomesta ja maailmalta. Junnu on ilmestynyt nyt vuoden ja lapsilta saatu palaute on ihan älyttömän hyvää.

 

Onko sinulla mielessä kirjaa, jota suosittelisit lapsille?

 

 

ihmiset joulu joululahjaideat
Kommentit (1)
  1. Kirsi-Maria
    4.12.2019, 07:30

    Pienille suosittelen lämmöllä Ninka Reitun kuvakirjoja. Ihana kuvitus josta meidän 1-vuotias ei saa tarpeekseen, ja tarinat sopivat hyvin kenelle tahansa alle kouluikäiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *