”Joulu on kuin karvanauhalla koristeltu majakka, joka luotsaa läpi pimeimmän vuodenajan”, sanoo Mrs. Christmas

Tiedättekö sen tunteen, kun täytyy esittää olevansa ihan normaali? Kun teeskentelee nauttivansa sumuisista syysaamuista, vaikka oikeasti odottaa marraskuun pimeitä iltoja ja sitä, että saa pakkautua sohvan nurkkaan juomaan glögiä. Tai kun lehtien resepteissä hehkutetaan uuden sadon porkkanoita ja itse et voi ajatella muuta kuin sitä, että koska kehtaa tehdä ensimmäiset joululaatikot.

Minä tiedän. Olen nimittäin ajatellut joulua ainakin kesästä asti. Elokuussa mietin sitä jo melkein joka päivä. Jouluhan on parasta aikaa ihmisen elämässä! Se on kuin ledivaloilla ja karvanauhoilla koristettu majakka, joka loistaa horisontissa ja luotsaa läpi pimeimmän vuodenajan.

Ilman joulua – kanelin ja neilikan tuoksua, ikkunoihin ripustettuja tähtiä, salaisia paketteja ja konvehtiröykkiöitä – olisin jo aikoja sitten menettänyt uskoni siihen, että ihminen voi ylipäänsä selviytyä alkutalven räntäsateista.

Minun on annettu ymmärtää, että ihan kaikki eivät vielä ole valmiita jouluun. Mutta arvatkaa mitä, moisten kyynikoiden suut voi pestä glögillä ja tukkia piparkakkua perään.

Kiistattomat todisteet osoittavat, että joulu on jo ihan oven takana:

 • Portaikkooni on ilmestynyt tonttuovi (puolisoni väittää, että se on ollut paikallaan edellisjoulusta lähtien)
 • Ostin uuden koristeen kuuseen
 • Itse asiassa koristelin kuusen jo kerran
 • Leivoin torttuja
 • …ja kehittelin uuden piparkakkureseptin (jaan sen teille myöhemmin)
 • Olen käyttänyt villasukkia ja lämmittänyt takkaa
 • … ja etsinyt kaupasta konvehteja ja glögiä (tarjonta on syyskuussa valitettavan huono!)
 • Työsähköpostiini on onneksi tullut runsaasti mainoksia jouluherkuista (mieluisinta postia IKINÄ!)

Joten mitä tässä enää jarruttelemaan, nyt kiihdytetään kohti joulua niin että mopo keulii. Whoop whoop!

 

Uusille seuraajilleni tiedoksi ja vanhoille muistutuksesi, että mestaritonttu Mrs. Christmas on kahden pienen pojan äiti, joka rakastaa jouluun valmistautumista, suuruudenhulluja tee itse -projekteja, leipomista, suklaata, lahjojen hankkimista, villasukkia, suklaata ja suklaata.

Ota blogin lisäksi seurantaan instagramista Mrs_Christmas_blogi sekä Facebook-sivuni. Luvassa on reseptejä, kilpailuja, testejä, vinkkejä ja paljon hyvää mieltä.

Tervetuloa mukaan jouluttamaan <3

Kommentit (4)
 1. Onneli Winter/ onnelin elämää
  24.9.2018, 03:01

  Ystäväpiirissäni levisi tuo sata päivää jouluun ja siitä alkoi silmät kiilumaan, nyt voi hyvällä omallatunnolla neuloa sukkia….nehän tulee pukinkonttiin. Ihana blogi eli lyöttäydyn seuraan.

  1. elisa miinin
   26.9.2018, 06:06

   Hei Onneli! Ihana kuulla, että lähtölaskenta on alkanut. Toivottavasti lanka luistaa puikoilla joutuin ja sukat ehtivät valmiiksi hyvissä ajoin 🙂 Tervetuloa mukaan jouluttamaan <3

 2. Ihana blogi! My sentiments exactly. Eka glögipullo jo kohta juotu, ja joulu mielessä ihan päivittäin.Olethan mukana meidän ihanalla http://www.joulutaikaa.com -keskustelufoorumilla? Jos et niin kipin kapin sinnekin! ❤️

  1. elisa miinin
   30.9.2018, 09:20

   Kiitos, otan seurantaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *