Blogit
Mrs. Christmas

Glögiä, lisää glögiä!

Pimeät illat suorastaan pakottavat sytyttämään pari kynttilää ja kääriytymään sohvan nurkkaan kuuman glögin kanssa (katsomaan Netflixistä muutaman jakson The Crownia – mielettömän hyvä sarja Kuningatar Elisabetin nuoruudesta). 

Testasimme Kotivinkin toimituksessa vähän aikaa sitten kauden uutuusglögit. Tässä vinkkilista ostoksille, olkaapa hyvät:

Herrjlungan vadelmalla ja lakritsalla maustettu glögi ei varsinaisesti kuulosta voittajayhdistelmältä, mutta annas olla! Ensiksi nenään tulvahtaa ihanan marjaisa tuoksu ja lopuksi suuhun jää lakritsan pyöreä maku. Alkoholia 15 %, sokeria 190 g/l. 11 e/0,75 l. Kokeile myös Herrljungan valkoviiniglögiä, jossa maistuvat sitrus, inkivääri ja piparkakut.
 
Tuikkeen Rosé glögi maistuu tutuilta joulumausteilta, mutta pirteästi. Alkoholia 8 %, sokeria 140 g/l. 8 e/0,75 l.
 
Wintertal Organic Glühwein eli saksalainen hehkuviini sopii heille, jotka vierastavat glögin makeutta. Hieno retropullo on myös mainio tuliainen. Alkoholia 10 %, sokeria 80 g/l. , 10 e/1 l. 
 
Blossan glögiä odotan joka vuosi innokkaana – enkä suotta. Tyylikäs pullo ja vahva savun maku on timanttinen yhdistelmä joulupöytään. Variksenmarjaa sisältävä valkoviiniglögi on maultaan maskuliininen. Alkoholia 15 %, sokeria 110 g/l. 14 e/0,75 l. Blossan alkoholiton versio on sekin kokeilemisen arvoinen, jos tykkäät makeista juomista. Alkoholfri Glögg, 4 e/0,75 l, on nimittäin kuin juotava piparkakku.
 
Kaskein­marjan Omenainen juhlaglögi saa vuoden yllättäjän tittelin. Ruokakaupassa myytävässä vaaleassa omenaviiniglögissä on ihanan aito, raikas ja jouluisa maku. Alkoholia 
4,7 %, sokeria 121 g/l. Alkaen 8 e/0,7 l.
 
Ihanaa viikonloppua <3
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *