Blossa 2019 – onko se hyvää?

Kun Blossa viime viikolla paljasti tämän vuoden glögimakunsa, en ollut innoissani. Passionhedelmää ja kookosta?! Ei kuulostanut jouluiselta eikä muutenkaan erityisen houkuttelevalta.

Tartuin pulloon syvän epäilyksen vallassa. Tykkään glögeistä, joiden maku on yllättävä, mutta ei liian kummallinen. Viime vuosien suosikkejani ovat olleet Blossan variksenmarja-savu (2016) ja Herrljungan vadelma-lakrisa.

Blossa 2019 on viralliselta nimeltään Aloha. Inspiraatiota siihen on haettu Havaijilta, ja virallinen luonnehdinta kuuluu seuraavasti: ”Blossa Aloha saa passionhedelmästä trooppista makeutta, jota tasapainottaa hibiskuksen kukan hedelmäinen hapokkuus. Kahvi ja kookos sopivat makuina yhteen ja tuovat glögin jälkimakuun hieman suklaisia vaniljan aromeja.”

Miltä se sitten maistuu? No, yllättävän hyvältä. Glögi on hedelmäinen ja väriltään vaaleanpunainen, vaikka onkin valkoviinipohjainen. Kookos maistuu miedosti jälkimakuna, mutta ei puske liikaa läpi. Suuhun jää kukkainen tuntuma, jota joku testimaistajistani kuvaili ”sellaiseksi, kuin olisi ruutannut hajuvetta suuhun”. Tästä huolimatta hän antoi glögille neljä tähteä. Kritiikkiä glögi sai muun muassa liian monimutkaisesta makuyhdistelmästä. Lisää arvioita voit lukea kuvan alta.

Omaan makuuni tämä glögi toimii paremmin kylmänä, sillä lämmitettynä alkoholi otti kovasti henkeen. Viime vuoden tapaan Blossan vuosikertamaku sopiikin ehkä paremmin aperitiiviksi kuin isosta motista sohvannurkassa juotavaksi.

Mrs. Christmasin glögiraadin arvio: 4 tähteä

(Alkon valikoimassa 7.10. alkaen. Hinta 15 euroa. Alkoholia 15 %)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *