Mitä toivon Joulupukilta – ja ainakin kymmenen ideaa aineettomaan joululahjaan

”Kunpa Joulupukki ei toisi meille yhtään lisää tavaraa”, puuskahti ystäväni viikonloppuna. Niinpä. Kun lapsia on enemmän kuin yksi, tavaran määrä tuntuu kasvavan räjähdysmäisesti ja lähes itsestään.

Minä olen toivonut vuodesta toiseen samoja asioita: villasukkia, suklaata ja kirjoja. Nykyään ahmin äänikirjoja, joten viilaan toivettani hieman. Rakas Joulupukki, toivoisin lahjakorttia, jolla voin lunastaa lisää kuunteluaikaa BookBeatiin. Minua saa mielellään hemmotella myös kasvohoidolla tai viemällä minut yöksi hotelliin. Puhtaat lakanat, kuohkeat peitot ja runsas aamupala – siinä kaikki, mitä ihminen tarvitsee.

Hotellilahjakortista ilahtuisivat myös lapseni. Lasteni toivelistalla on myös lahjakortti, jolla voisimme vuoden mittaan lunastaa teatteri- tai konserttielämyksen. Esikoinen toivoo myös yhtä setelirahaa, jolla hän aikoo ostaa hahmon johonkin peliin (koska äiti on kieltäytynyt käyttämästä tähän omaa rahaansa).

Muutenkin toivoisin lapsilleni enimmäkseen aineettomia lahjoja. Luulen, että me vanhemmat annamme heille lahjaksi risteilyn Ruotsiin. Tiedän, että esikoinen arvostaisi pääsyä oikeaan parturiin, jossa leikkauksen yhteydessä pestään tukka ja hierotaan pää. Ja herkuttelija kun on, hän tykkäisi myös ravintolalahjakortista (yhtä paljon hienoista paikoista kuin Burger Kingistäkin). Pienempi on toivonut HopLop-reissua, ja molemmat tykkäävät keilata.

Tuttujen lasten listalla on myös pakohuonekokemus, kiipeilyä ja vierailu Merimaailmaan. Alakoululaisille kummilapsilleni tilaan uuden Apu Junior -lehden. Olen tekemässä tätä lapsille suunnattua ja lasten kanssa kehitettyä ajankohtaislehteä ja voin luvata, että siitä tulee u-p-e-a!

Parasta näissä aineettomissa lahjoissa on se, että niitä voi lunastaa pitkin vuotta. Silloin joulun kiva tunnelma jakautuu aatosta pidemmälle ajalle. Ja luonto (ja äiti) kiittävät, kun koti ei täyty unohdetuista leluista ja tavarasta.

Onko sinulla lisää ideoita aineettomiksi lahjoiksi? Jätä kommentti!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *