Blogit
Koti asemalla

Mitä kuuluu mun puodille?

Perustin oman pienen puotini viime vuoden heinäkuussa. Päätös tästä tuli tosi nopeasti, vaikka puodista olinkin jo vuosia haaveillut. Blogissakin olen moneen otteeseen haaveestani ja itse puodin toteutumisesta kirjoittanut. Ajattelinkin nyt tulla vähän kertomaan, että miten sujuu.

No jaa, vähän niin ja näin, voisi asiaa kuvailla. Itse rakastan mun puotia, se on just sellainen kuin olen halunnutkin. Vai mitä, eikös ole söpö? Tosin haluaisin voida pitää vieläkin isompaa valikoimaa, mutta kaikkeen ei nyt pysty, rahan ja tilanpuutteen vuoksi.

Laittelin tuonne Blogin Facebook-sivuille mun Instatileistä kuvakaappaukset varmaan muutama viikko sitten. Jäin katselemaan kuvakaappauksien tunnelmaa, toinen kuvakaappaus on blogin instan ja toinen puodin. Ainakin yksi asia on siis hyvin toteutunut. Puodin valikoima on just niin meidän kodin tunnelmaa, ja just niin mua. Instatilien värimaailma ja tunnelma olivat hyvin samanlaista. Tietty, olenhan valikoinut tuotteita joita itse rakastan. Multa on kysytty joskus käytänkö tuotteita itse tai onko mulla niitä itsellä. Tottakai! Mä en voisi myydä sellaista mistä en itse tykkää. Haluan olla ylpeä mun puodista, ja myydä tuotteita joita itsekin voisin ostaa.

Monesti mulle on ehdotettu valikoimiin joitain tuotteita, mutta mä en olen tosi tarkka siitä mitä sinne otan. Arvostan myös paljon eettisyyttä, ja käsitöitä ja esimerkiksi puodin kaikki korut ovat suomalaisten upeiden naisten tekemiä. On mulla tosin sellaista vähemmän eettistäkin tavaraa myynnissä, mutta jos osa edes on eettistä niin sekin on jo jotain. Eikä ehkä ole maailman fiksuinta tilata jenkeistä asti kalentereita. Koska kuitenkin rakastan kalenteriaskartelua, ne ovat nouseva hitti ja niitä saa huonosti pääkaupunkiseudulta, olen joustanut tässä. Lisäksi mun mielestä askartelutavara ei ole koskaan ns. turhaa krääsää, koska se ruokkii ihmisten luovuutta ja askartelu rentouttaa. Joten tällain ympäristöä ajatellen nämä asiat kauppiaana on aikamoista arpomista että mitä kannattaa myydä ja mitä ei. Mielestäni olen löytänyt ihan hyvän kultaisen keskitien sen suhteen.

Haaveena olisi saada puotiin myös villalankoja, asusteita ja ehkä vaatteita lapsille, lisää erilaisia askartelujuttuja, suurempi valikoima astioita jne. Tosin tähän kaikkeen tarvitsisin jo isommat tilat. Haaveilen myös jo puodin laajennuksesta.

Mitä taas myyntiin tulee, niin en ole vielä kovinkaan tyytyväinen. Iso syy tähän on kuitenkin myös mun ajanpuute. Siinä taas isoin syy Nestori. Haaveilen siitä että voisin pari päivää viikossa keskittyä ihan täysin töihin, viedä Nestorin hoitoon ja vaan tehdä töitä. Se ei vaan onnistu nyt. Joten teen töitä silloin tällöin päivässä, olen vain muutaman tunnin auki viikossa, ja paketteja vien rattailla Nestorin kanssa lähipostiin aina kun pystyn. Päiväni on täynnä keskeytyksiä, ajatukset eivät pysy kasassa, ja tuntuu että kaikki on vähän sellaista säätämistä. Teen vähän tota ja sitten taas vähän tota, ja sitten vaihdan vaippoja, ja sitten komennan kissoja, ja sitten taas vähän tuota ja ja… No, siinä ei oikein työskentely onnistu.

Itse koen silti että mulla on tässä hyvä juttu käsissä, rakastan omaa puotiani. Ajanpuute ja puodin sijainti täällä Korsossa on ne isoimmat ongelmat mutta onneksi mulla on aikaa sitten myöhemmin paneutua tähän enemmän. Yritän hyväksyä sen että nyt mennään näillä. Ei tällä vielä elä ollenkaan, varsinkin kun yrittäjä joutuu maksamaan niin järkyttävästi kaikkia veroja jne. Toistaiseksi tämä on enemmän harrastus. Toki toivon että tällä vielä joskus tienaisikin, siksihän tähän on lähdetty. Jollain kun pitäisi elääkin. Nautin siitäkin että asiakkaat tykkää, ihastelee mun söpöä kauppaa ja hihkuu ilosta kun löytää multa jotain kivaa. Olisi myös kivaa olla kärpäsenä katossa kun verkkokauppa-asiakkaani avaavat pakettejani, kaivavat tuotteita pinkistä silkkipaperista ja pääsevät käyttämään ihania tuotteitaan.

Vaikka usein iskee epätoivo, niin yritän ajatella että mitään ei yrittämättä saa ja harva on heti onnistunut täysin. Olen myös iloinen siitä että olen jo saanut kokeilla millaista on olla yrittäjä, miten puoti perustetaan ja miten tämä kaikki pyörii. Olen siis ainakin yhtä isoa kokemusta rikkaampi. Siihen päälle vielä puodin tapahtumat joita olen pitänyt kesällä ja joulun alla. En siis aio luovuttaa vielä pitkään aikaan. Tässä on niin hyvä pohja kaikkeen muuhun. Vaikken menestyisi Korsossa niin myöhemmin voin siirtyä helpommin muualle kun tiedän miten tämä homma toimii.

Näiden puheiden jälkeen mun täytyy tietysti laittaa teille alennuskoodi puotiin. Voit tilata verkossa tai paikan päällä ostaa. Olen huomenna lauantaina taas auki klo 11-13. Eli koodilla KOTIASEMALLA20 saat 20% alennusta yli 10€ ostoksista maanantaihin 3.4 asti.

Ihanaa viikonloppua!

-Henna-

Kommentit (6)

 1. Piia

  vitsi miten mä haaveilen samanlaisia asioita, sä oot vaan jo päässy toteuttamaan ne 🙂 mun on monta kertaa pitäny tulla sun puotiin täältä ”rajan takaa” Sipoosta, mut ei oo natsannu aikataulut. Joku päivä tuun varmasti!

  • hennaasemalta

   Tuu ihmeessä! la 6.5 olisi meillä kevättapahtuma klo 11-15 niin silloin ainakin? 🙂

 2. Marika

  Tosi ihanalta näyttää, niin valikoima kuin esillelaittokin! Toivottelen kovasti myötätuulta pienelle kaupallesi <3 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitoksia! 🙂

 3. Menolippu Maalle

  Ihanan näköistä, tsemppiä liiketoimintaan! Tiedän niin hyvin tuon tunteen, kun lapsen takia ei pysty keskittymään töihin kunnolla. Mutta nopeasti se lapsi kuitenkin kasvaa, ja kohta pääset jo kiinni töihin uudella tavalla 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos! No joo, on kyllä aika mahdotonta… Mä ajattelin että kyllähän mä nyt aina silloin tällöin pystyn töitä tekemään. No en! Tuo lapsikin tuntuu vaan villiintyvän mitä enemmän se kasvaa! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *