Ylläriloma

Tänään alkoi meidän lasten loma. Suvivirren tahtiin pääsi kyynelehtimään ja aurinkokin ilmestyi sopivasti samaan aikaan. Tästä on hyvä aloittaa kesä!
Varsinkin kun mulle tuli töistä puhelu, ja sain kuulla että mullakin alkaa ensi viikosta ylläriloma! Tämä on just niin tämän vastaanottoperhetyön yksistä puolista, hetkessä menee aikataulut uusiksi. Tällä kertaa se oli hyvä juttu. Just kun aloin ahdistua että kesäkin täyttyy uhkaavasti lasten menoista, eikä edes mökille meinaa löytyä aikaa, niin kävikin näin. Ensi viikon menot voin pyyhkäistä pois ja vaan olla.
Mikin kanssa ollaan päivät kaksistaan, ei aikatauluja kerrankin, mennään fiiliksen ja sään mukaan. Jäätelölle, rantaan, Suomenlinnaan, sushille, ostoksille, löhöilyä, pelejä, ihan mitä vaan nyt keksitään. Pääasia ettei tarvitse tuijottaa kelloa ja aamulla saa nukkua pitkään.

Kyllä on muuten luonto tykännyt noista sadekeleistä. Tänään kävin kurkkaamassa kasvimaan pitkästä aikaa. Perunat on täynnä lehtiä, mansikat täynnä kukkia, muutkin kasvanut kohisten. Vielä voisi tuota ”kasvihuonetta” täyttää jollain taimilla, näyttää niin tyhjältä kun tomaatitkin vasta niin lyhyitä.

Sadekeleillä on sisähommatkin edennyt. Huomenna itseasiassa päästään ehkä vähän tapetoimaan, katotaan nyt mitä kelit sun muut sanoo. Toinen vessa ja mun huoneen ”sivuhuone” odottaa tapetteja. Jee!
Mulla on muutenkin joku ihme vaihe, mielettömän levoton olo. Siis jotenkin tosi sellainen ”pakko päästä tekee jotain, remppamaan, sisustamaan, ompelemaan, jotain!” Väsymys ja laiska olo siis vaihtui tähän, mutta piru vie kun rempassakaan ei oo nyt just mitään mulle mitä voisin tehdä… Paitsi se tapetointi. Selkä ei kestä edes lattian rapsuttelua vaikka yleensä se on mun homma. Hoputankin sitten miestä senkin edestä, tekis nyt mun puolesta kun mä en voi! Jännä juttu vaan kun sillä ei ole tätä samaa levotonta ja energistä oloa… Onkohan tämä sitä pesänrakennusviettiä jo, vai ihan perus kevätintoilua? Veikkaan niiden sekoitusta!
No olkoon mitä vaan, mieluummin otan sen kuin väsymyksen, kiitos!

-Henna-

Kommentit (9)
 1. Jutta// Projekti Verkaranta
  30.5.2014, 20:06

  Ihanalta kuulostaa ensi viikon suunnitelmanne. Tai pikemminkin suunnittelemattomuutenne + hetkessä eläminen. Se on elämän parasta antia <3. Nauttikaa!

  1. hennaasemalta
   31.5.2014, 16:29

   Kiitos! Kyllä, se on luksusta! Vaikka mä olen kotona töissä niin mulla on yllättävän paljon pakollisia menoja lapsiin liittyen. Paljon paljon enemmän kuin oman lapsen kanssa. Välillä melkein itkettää kun kalenteri on niin täynnä vaikka pitäisi ehtiä keskittyä ihan vain lasten kanssa oloon…

 2. Irmastiina Ruusukummusta
  31.5.2014, 06:53

  Oikein ihanaa yllärilomaa! Onneksi on luvattu ilmojenkin kaunistuvan…:)

  1. hennaasemalta
   31.5.2014, 16:30

   Kiitos! 🙂 No niinpä, ihana juttu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *