Vuosikatsaus 2013: Syksy

Vielä hetken muistelemme menneitä ennen kuin alkaa taas uusi vuosi ja uudet kujeet.

Heinäkuu:

Mä löysin mun ihanan mummotuolin kierrätyskeskuksesta, ja sen hakeminen sieltä olikin taas yksi ohjelmanumero kerrakseen. Melkein ero tuli, mutta ei sitten kuitenkaan, heh!
Vietettiin miehen kanssa hääpäivää Porvoossa ja Loviisassa.
Maalattiin talo puoleen väliin pihan puolelta.
Sain olkkarissa olevan vanhan marokkopöydän kotiin. En muuten ole vielä maalannut sen jalkoja, enkä ehkä maalaa ollenkaan!
Heinäkuun tekstekä lukiessani muistan silloisen tietynlaisen väsymyksen, olin ihan posahtamispisteessä reissuviikonlopusta huolimatta. Remontti ja varsinkin työ painoi päälle, ihanasta kelistä huolimatta. Kodin seinät kaatui päälle vaikka ulkona sai olla paljon. Jälkikäteen ajatellen syynä oli vain henkinen väsymys, pitäisi joskus osata olla huolehtimatta muista. Mehän sitten karattiinkin Mikin kanssa mökille pariksi päiväksi. Mä olin sielä ekan päivän jotenkin aivan ylikierroksilla, teki mieli heittää puhelinkin jorpakkoon. Nopeasti kuitenkin mökin rauha teki hyvää! Viime kesänä myös päätin että tulevana kesänä otamme oikeasti vapaata emmekä vain remppaa. Tämä täytyy edelleen muistaa.:)
Meidän kotia näkyi Recyclie-blogissakin.

Elokuu:

Vietimme yön oman perheen kesken Flamingon kylpylässä ja hotellissa.
Meillä oli lomaa ja kaksi ekaa lomaviikkoa nosturi pihassa. Maalasimme seiniä hullunlailla aamusta iltaan. Kaksi viikkoa nosturissa oli aikamoinen kokemus sekin, korkealla heiluvassa laitteessa killuminen oli aika pelottavaa. Ei ole kyllä ikävä sitä aikaa… Paljon saatiin kuitenkin aikaan, ja toivon että ens kesänä ollaan yhtä tehokkaita!
Järjestettiin meillä ihanat vauvakutsut mun hyvälle ystävälle.
Musta tuli vihdoin punapää! Edelleen viihdyn punaisessa enemmän kuin hyvin, ja moni onkin sanonut että punainen on ihan mun väri. Ikinä en ole saanut kehuja niinkuin tämän värin myötä, ja sekös vasta on kivaa!
Siirsin mustan työpöydän makuuhuoneeseen ja vikalla lomaviikolla jatkui Mikin huoneen remontti.
Vietimme ystävän kanssa todella ihanan päivän Loviisan vanhat talot-tapahtumassa. Sää suosi ja teimme upeita löytöjä! Ensi kesänä ehdottomasti uusiksi, tosin pakettiauton kera!
Kuistien remontit jatkui, ja päätimme hankkia ensi kesänä kanoja. Tosin taas tuntuu ettemme ehkä sittenkään ehdi, mutta katsotaan. Jos ei ens kesänä niin sitten seuraavana!

Syyskuu:

Mikin huone eteni. Isoin osuus eli katon vanhan maalin poisto valmistui ja uutta tilalle.
Lämpimät säät vaan jatkui.
Käsityökerho alkoi!! Olipa jännää eka kerta, mutta nyt alkaa porukka olemaan tutumpaa. Tänä torstaina me taas kokoonnutaan.
Vietin päivän Tallinnassa naisporukalla.
Aloitimme sijaisvanhemmiksi valmentavan PRIDE-kurssin, tavoitteena vaihtaa tämä vastaanottoperhetyö sijaisvanhemmiksi. Kurssithan jatkuu edelleen, mutta olemme jo lähellä loppua.
Koukutuin minäkin Instagramiin.
Syyskuussa tein kolme postausta meidän kodin säilytysratkaisuista.
Unto täytti vuoden.
Laitoimme pihaa syksyä varten pakettiin, tietämättä että se syksy jatkuu vielä joulukuun lopussakin…
Aloitin joululahjojen virkkaamisen.

Lokakuu:

Mikin huone etenee vauhdilla, tapetteja seinään, lattian tasoitusta…
PRIDE-kurssi jatkuu ja tunteet on pinnassa.
Maalasin hullunlailla kaikkea mahdollista, listoja, Mikin vaatekaappia, hyllyjä….
Työstämme tehtiin juttu Hesariin. Tuo juttu herätti paljon ajatuksia itsessänikin, ja kirjoitin niistä tunteikkaan postauksen. Pääsin maalaamaan Mikin huoneen lattian.
Blogissa näkyy ekat joulukuvat, mutta mun joulufiilis on kadoksissa.
Törkeä kiire kokoajan…
Mikillä oli paha kiukutteluvaihe, joka luojan kiitos rauhoittui täysin pojan oman huoneen valmistumisen myötä.

Marraskuu:

Halloweenin viettoa oman perheen kesken.
Hirmuinen loppurutistus Mikin huoneen valmistumisen suhteen. Salaa remppasimme, koska tarkoitus oli näyttää pojalle valmis huone yllätyksenä!
Vihdoin Mikin huone valmistui, ja yllätys onnistui täydellisesti! Sisko vei pojan leffaan ja me tukka hulmuten teimme viime hetken juttuja, sisustimme, remppasimme ja laitoimme suosikiksi nousseet voimistelurenkaat kattoon. Mikin taidot renkailla ovat muuten huomasti kehittyneet, kyllä hän niissä roikkuukin jatkuvasti. Käsivoimatkin ovat varmaan parantuneet huimasti.
Aloitimme kovasti kaivatun remonttitauon.
Mikin huoneen valmistuminen aiheutti domino-efektin. Toinen lastenhuone siistiytyi samalla ja olohuoneessa muuttui järjestys myös.
Marraskuussa kaivettiin joulukoristeet esille ja vietimme pikkujouluja asemalla.
Blogi liittyy Indiedays Inspiration-blogiyhteisöön.

Joulukuu:

Joulukuun alussa oli muutama onneton päivä vähän viileämpi ja vielä pieni toivo valkeasta joulusta. No juu, ei tullut valkea joulu ei…
Itsenäisyyspäivä meni köllötellen ja erilaista Presidentin juhlaa katsoen.
Joulukuu oli jouluun asti todella kiireinen niin töiden kuin joulujärkkäilyjen osalta. Pääsin kuitenkin viettämään pari ihanaa joulushoppailupäivää.
Mikin kerhon joulujuhlia, paketointia, kuusen hakua, leipomista. Niistä oli joulukuu tehty.
Joulu oli hiukan erilainen kuin ennen, koska lapsiluku oli vähän isompi ja se toi omat haasteensa jouluun. Heti joulun jälkeen aloitimmekin taas innolla remontin, mun huonetta on raivattu tavarakaaoksesta ja muovimattoa ja vanerilevyä on poistettu ekasta kulmasta.

Niin se vaan on taas tämäkin hieno ja tunteikas vuosi pulkassa. Töidenkin osalta mulla on ollut ihan erityisen kiireinen vuosi, ja täytyy sanoa että ihme kyllä pää on pysynyt suht hyvin mukana. Muutama totaalinen väsymysvaihe on ollut koko perheellä ja täytyy sanoa että aika rajoilla mennään nytkin. Onneksi sitä osaa välillä hellittää. Kiireen ja rauhoittumisen tasapainoilua. Stressiä, upeita saavutuksia, hienoja kokemuksia, kauneutta ja ihanaa yhdessäoloa on sisältänyt tämä vuosi.

Uudenvuoden vaihtuminen vietetään ihan kotona lasten kanssa raketteja paukutellen.

Nähdään taas ensi vuonna, mulla on pää täynnä postausjuttuja jo valmiina!

Ihanaa ja upeaa uuttavuotta 2014 toivottelee

-Henna-

Kommentit (6)
  1. Ihanaa uutta vuotta sinullekin ♡

  2. Hyvää uutta vuotta teille! Teillä on kaunis koti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *