Vuosi 2011 tammi-kesäkuu

Tämä vuosi alkaa olla lopuillaan.
Vuosi on ollut raskas, mutta paljon kaikkea hyvääkin on tapahtunut. Top viiteen pääsee ehdottomasti tämä uusi koti.
Katsotaanpas miten vuosi menikään…

TAMMIKUU

Asuttiin vielä Helsingin puolella. Ihan hirmuinen stressi ja jännitys, että meneekö vanha koti myyntiin ja saammeko sen unelmien kodin Korsosta. Näytöissä ei käy katsojia ja olo on epätoivoinen.
Kuin salamaniskusta, ostaja vanhalle kodille löytyy. Saamme avaimet käteen Korsoon heti tämän tiedon jälkeen, ennen kuin kaupat on edes tehty. Kuulemma viime hetkellä, mahdollisia ostajia olisi ollut vihdoin muitakin.

HELMIKUU:

Samilla on parin viikon loma ja meillä hirmuinen kiire. Pitää saada pieni puoli asuttavaan kuntoon parissa viikossa. Asunto on sähkötön, pimeässä siivoamme, maalaamme seinien sotkuja piiloon ja viemme kiireisimmät risat ikkunat korjaajalle. Ulko-oveenkin pitää tehdä kunnon lukko munalukon sijaan. Helmikuun puolivälissä yllättäen ajoissa muutto. Tavaraa kummassakin asunnossa ja hirveä kiire. Ilkivaltaakin saamme pelätä joka hetki kun olemme vielä remontin ajan vanhassa kodissa nukkumassa.
Meidät halutaan talon oston myötä lehtiin, olemme Vantaan sanomissa, Vantaan Vartissa ja jopa Hesarissa. Tästä seuraa paljon hyvää, avuntarjouksia, tietoa talon vanhoista asukkaista. Paljon lisää lukijoita blogiin.:)

Heti muutettuamme alkaa kovat pakkaset. Patterit eivät toimi, uuneja ei saa käyttää. Makuuhuoneessa on pahimmillaan plus 4 astetta lämmintä. Teemme siskonpedin olohuoneeseen jossa asteita päälle 10.
Osa pattereista jäätyy oman virheen vuoksi. Kallis putkimies auttaa pattereiden kanssa. Nuohooja antaa luvan käyttää olohuoneen uunia. Vihdoin lämpenee talossa. Nautimme niin näistä voitoista joita välillä talossa koemme!
Mies aloittaa ikkunankorjausurakan. Hän opiskelee työn kirjoista ja aloittaa eteisen ikkunoista. Korjattavia ruutuja on varmaan enempi tai vähempi sata tiedossa.

MAALISKUU:

Pienen puolen ikkunat valmistuu ja vihdoin näemme ulos joka ikkunasta.
Mies hoitaa pääosin remonttia, minä lapsia ja samalla pieniä tuunausprojekteja. Keittiön tuolien maalausta ym. Vanhoista blogitesteistä paistaa innostukseni kaikkeen tekemiseen uudessa kodissa.:)
Hiirten jälkiä löytyy, ja alamme etsimään meille kissaa pyydystäjäksi.

HUHTIKUU:

Miehellä jatkuu ikkunoiden korjaus.
Töissä kiirettä. Saimme tiskikoneen sentään.
Rakkaat Osku ja Eppu kissat saapuvat meille. Kiirettä ja hulinaa talo täynnä.
Mikin syntymäpäivät. Isot juhlat, ilma on kaunis ja kaikilla hyvä fiilis. Sami kuljettaa vieraita ympäri tonttia ja kertoo innolla kaiken jokaisesta talon kulmasta.
Ilkivalta jatkuu. Joku sotkee juuri korjatun ikkunan. Muutenkin pihalla käy joka päivä ulkopuolisia, milloin mistäkin syystä. Joku juoppo kävelee jopa sisään toiselle puolelle Samin ollessa sielä töissä.
Ostetaan pakettiauto.
Lukijoilta saan lastenvaatelahjoituksia hoitolapsille.
Pääsiäinen tulee ja menee, ei oikein ole aikaa siihen panostaa.
Ensimmäisiä pihahommia säiden alkaessa lämmetä.

TOUKOKUU:

Mies aloittaa ullakon ikkunoiden korjauksen.
Pääoven edestä lähtee suojalaudat, ja upea pariovi paljastuu melkein ehjänä!
Vähän turhautunut olo kun remontti ei etene, työt pitää kiireisenä.
Tontin rajojen mittausta. Pihatalkoot jossa valmistuu radan puolelle aitaa, pihan siivousta.

KESÄKUU:

Ilkivalta jatkuu. Nuoret tekee tagin seinään ja yrittävät olohuoneen ikkunasta sisään.
Istutamme tuijia verkkoaidan viereen. Ulkovaraston maalausta.
Juhannuskin menee ihan ohi rempatessa. Aloitamme toisella puolella remontin repimällä muovimatot tulevasta keittiöstä.

(Loppuvuosi seuraavassa postauksessa.)

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *