Vuoden 2020 suunnitelmia

No niin, nyt onkin sitten aika siirtää se katse eteenpäin, ja tähän vuoteen 2020. Mitään järisyttävän suurta ei ole tiedossa, mutta ei kyllä aina tarvitsekaan. Kivoja juttuja silti, ja hyvä niin!

Työ vastaanottoperheenä alkaa

Päällimmäisenä tulee nyt mieleen se, että ollaan nyt vuodenvaihde tyhjennetty mun työhuonetta. Miehellä loppui työt varastolla, ja me aloitetaan piakkoin lyhytaikaisena sijaisperheenä, eli vastaanottoperheenä. Kaiken pähkäilyn jälkeen päätin, että tehdään sittenkin mun työhuoneesta hoitolasten huone. Eli tuo huone saa jälleen aivan uuden tarkoituksen. Se kun on ollut mun työhuoneena, sekä mun pikkuinen puotini ensimmäiset vuodet, ennen kuin puoti siirtyi naapurihuoneistoon.

Tarkoitus oli alunperin siirtää kuopus esikoisen huoneeseen, mutta otin järjen käteen. Poikien ikäero on iso, ja esikoinen lähenee teini-ikää. (Täyttää keväällä 12 vuotta!) Tiedän myös kokemuksesta, että vaikka kuopus on intona uusista kavereista jotka meille muuttaa, niin jossain vaiheessa kuitenkin iskee se tarve omalle tilalle. Oma huone, oma työpöytä ja omat lelut. Se on kuitenkin aika tärkeää myös huomioida. Enkä mä edes ehdi ikinä omassa huoneessani askarrella ja touhuta, joten tämä päätös oli tosi hyvä. Eikä se huone mihinkään katoa. Sitten eläkkeellä voin sielä maalailla ja askarrella.

Joten nyt on tyhjennetty mun kamppeita sieltä pois, vaihdeltu vähän huonekalujen paikkaa, haettu ullakolta lastensänky ja laitettu lapselle kaikkea pientä huoneeseen. Tilasin myös pari uutta koristetyynyä hoitolapsille, ja koitan sisustaa huonetta suht neutraalisti kivaksi. Kun ei tiedä tuleeko huoneeseen tyttöjä, poikia, pieniä vai isoja. Joten hiukan haastavaa siinä mielessä sisustaa. Tärkeintä on viihtyisyys, ja se että lapsella on tilaa myös omille tavaroilleen.

Postauksen kuvat onkin just siitä tulevasta lastenhuoneesta, joka on vielä jonkinverran kesken, mutta kuitenkin sen verran valmis, että lapselle/lapsille on paikka vaikka heti. Huoneeseen mahtuu nyt jopa 3 lasta, kun vuodesohvan voi levittää. Huoneeseen tulee vielä niitä uusia koristetyynyjä, julisteita pitää vaihtaa, hiukan tavaraa viedä pois jne. Hienosäätöä, jolla ei ole kiire. Tarkoitus vielä joskus vaihtaa ainakin matto, mutta nyt mentiin näillä mitä sattui kotona ja varastossa olemaan.

Se on siis yksi isoin juttu vuonna 2020, ja tulee vaikuttamaan meidän arkeen eniten. Mies jää kotiin, ja mä jatkan puodilla. Tämä on oikeasti tosi iso juttu, joka kyllä jännittääkin mua aika paljon. Miten tulee sujumaan tämä kuvio näin. Sekä yleensäkin täysin vieraiden ihmisten ottaminen omaan elämään, ja omaan kotiin, on pitkän tauon jälkeen aika jännää…

Reissuja ja juhlia

Keväällä on tiedossa myös ystävän kanssa viikonloppureissu Pariisiin. Käyn hakemassa ideoita, ja etsitään uusia kohteita joihin käydään tutustumassa. Eiffelit yms tunnetuimmat kohteet kun on nähty. Haluaisin kierrellä jotain ihania puutarhoja, onhan Pariisissa tuolloin jo kevät. Kierrämme myös Pariisin ihanilla vanhan tavaran markkinoilla.

Keväällä olen myös menossa kässäfestareille myyjäksi. Ensimmäinen kerta todella pitkään aikaan, kun menen myymään tuotteitani jonnekin muualle. Ihan hauskaa vaihtelua kyllä!

Kesällä on tiedossa isot juhlat. Meillä tulee miehen kanssa 10 vuotta avioparina täyteen. Varmaan aika sanomattakin selvää että tuntuu ihan hullulta tuo aika. Mähän oon nuori, (35 v.) miten oon ehtinyt olla jo 10 vuotta naimisissa! ja mun lapsi on kohta 12 vuotta! Kääk! Mutta siis, tätä asiaa ei todellakaan vaan ohiteta, vaan isot juhlat tiedossa. Aion järjestää isot puutarhajuhlat meidän pihalla. Tai ihmismäärällisesti ei varmaan hirveän isot, mutta sellaiset jossa on mietitty kaikki. Kattaus, kutsut, asut, kuvaaja jne. Rentoa, hauskaa, kaunista ja ikimuistoista. Tämä on tavoite, ja toivottavasti ehdin asiasta tänne blogiinkin kirjoitella paljon.

Nyt kun mun nuoremmat sisarukset viime aikoina on mennyt kihloihin, ja heillä on kaikki tuo jännittävä edessä, vähän itketti ettei meillä ole enää mitään isoa ja ikimuistoista edessä. Tai voihan sitä ollakin vielä vaikka mitä edessä,mutta siis häitä jne. Lopulta voisin kuitenkin jopa väittää että se 10 vuotta on jopa isompi juhla kuin ne oikeat häät. Nykyään ihmiset tuntuu eroavan niin nopeasti, että on aika saavutus olla tässä. Joten tottakai sitä pitää juhlia.

Olen myös haaveillut että lähtisimme tänä kesänä koko perhe autolla tai junalla kiertämään eurooppaan. Tämä on kuitenkin vielä todella epävarmaa. Tuollainen matka vaatii vähintään 2 viikon loman, eläimille hoitajat, yllättävän paljon rahaa ja perhehoitokuviotkin pitäisi tarkkaan miettiä. Kokemuksena tuo olisi vaan todella upea!

Lupauksia?

Tässäpä nämä pääkohdat tälle vuodelle. Tänä vuonna aion myös panostaa entistä enemmän työni kannattavuuteen. Ei enää huitelua sinne ja tänne, ja vähän kokeilua tästä ja tuosta, vaan nyt pitäisi jo osata. Tarkat laskelmat menoihin ja tuloihin, ja tavoitteet korkeammalle kuin viime vuonna. Lisäksi tämä on kesä, jolloin hoidan pääasiassa mehiläiseni yksin, kasvatan pesien määrää, ja pyrin saamaan reilusti hunajaa syksylle myyntiin. Tänä kesänä jatkuu myös talon ulkokaton maalaus, ja piharemontti.

Suoranaisia uudenvuodenlupauksia en nyt tehnyt, paitsi tuon työhön panostuksen. Innolla odotan silti uutta vuotta, ja uutta vuosikymmentä elämässäni. Niin ja yhden pienen lupauksen tein itselleni, tai oikeastaan kaksi. Vähemmän somea (olin just viikon somelomalla, ja ai että oli ihanaa!) ja enemmän hetkeen pysähtymistä ja kiitollisuutta siitä, että kaikki on hyvin. Maailmalta tulee niin hirveitä uutisia liittyen ilmastomuutokseen ym, että pyrin oikeasti pysähtymään, katsomaan ympärilleni ja sanomaan mielessäni ”kiitos”. Koska just nyt kaikki on ihan hyvin.

Tämä postaus oli täynnä aiheita joista voisin jatkaa pidempäänkin, mutta nyt mennään näillä ja palaan sitten ehkä myöhemmin niihin. Ainakin hääpäivä-juhliin, Pariisiin ym.

Tänään loppiaisena meillä loppui loma, ja huomenna alkaa uusi arki!

-Henna-

ihmiset lapsiperheet
Kommentit (4)
 1. Mä oon innoissani teidän uudesta alusta mun kollegoina. Tiedät et elän mukana.
  Innoissani oon puodistasikin koko ajan. Ja toi hoitolasten huone!!! Voisitko tehdä sisustuskeikkaa lähitienoolla ?

  1. hennaasemalta
   6.1.2020, 20:29

   Haha! Kiitos. 🙂 No joo, mä sitten ilmoitan kun jotain alkaa tapahtuu! Aika jännää. 🙂

 2. Johanna Niemi
  22.1.2020, 14:49

  Kiitos blogistasi.Siirryn seuraamaan muita blogeja.On niin kovin turhauttavaa käydä täällä jatkuvasti turhaan kun kirjoitat niin harvoin.
  Kaikkea hyvää Sinulle.

  1. hennaasemalta
   24.1.2020, 19:47

   Blogeja voi seurata myös Facebookin ja Instagramin kautta, jolloin saa aina ilmoituksen kun uusi postaus on tullut. En tee työkseni tätä, joten kirjoitustahti on toki ihan eri kuin heillä, jotka tekee tätä työkseen ja saa tästä palkkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *