Vuoden 2019 suunnitelmia

Nämä välipäivät ovat ihanaa aikaa miettiä ja suunnitella tulevaa. Niin töiden, oman terveyden kuin vapaa-aikansa suhteen.

Nyt kun vuosi 2018 meni täysin kahvila-myymälä Korson Wanhan Aseman perustamiseen, remontointiin ja käynnistämiseen, on seuraava vuosi pyhitetty asiakaskunnan kasvuun. Sekä sen oman valikoiman ja koko toiminnan kannattavuuden pohdiskeluun. Vaikka sekin kaikki vielä etsii itseään. Vasta parin vuoden jälkeen voi oikeasti jo tietää mitä ihmiset haluaa, mistä tykätään ja mikä myy.

Kevät on pyhitetty markkinointiin. Pyrimme jakamaan mainoksia runsaasti. Alkuvuosi menee myös loppuinventaarioon, kirjanpitoon ja verkkokaupan siistimiseen. Minulla on myös yrittäjän tutkinto viimeistelyä vailla, joten sekin pitäisi huitaista tammikuussa valmiiksi. Eli paperihommia riittää, vaikka myynti muutoin puodilla varmasti hiljenee.

Olemme myös päättäneet pitää tammi- ja helmikuun perjantait kiinni, mikä on ihan paras päätös. Perjantait ovat aina hiljaisia, joten päätimme pyhittää sen luovaan toimintaan. Mainosten jakoon, askarteluun, kirppiskierroksiin, tuunailuun jne. Olen päättänyt siirtää puotini enemmän käsitöihin. Tarkoittaen sitä että teen itse tuotteita myyntiin ja etsin käytettyä vanhaa tavaraa myyntiin. Sekä valikoimiin toivottavasti tulee lisää lankoja, askartelujuttuja sekä kalkkimaaleja.

Kovasti olen nyt loppuvuoden pohtinut myös puotini ekologisuutta ja eettisyyttä. En halua lisätä maailmaan lisää turhaa jätettä, mikä on haastava ajatus jos myyt tuotteita. Uskon että jatkossakin ihmiset haluavat tehdä käsin ja sisustaa kotia, mutta ekologisemmin. Kierrätys, itse tuunailu, laadukkaat ja kestävät materiaalit, iättömyys jne on omat tavoitteeni pikkuhiljaa. Tuotteen pitää olla kestävä mutta kaunis. Käsityöt ja itsetekeminen kunniaan!

Tästä syksystä on kuitenkin jäänyt käteen tunne, että mulla on tosi kivat kollegat töissä, ja me kolme tullaan mielestäni tosi hyvin juttuun. Kaikki toivoo että oma sekä toisten yritys menestyy ja puhallamme yhteen hiileen. Erimielisyyksiäkin on ollut vasta tosi vähän. Kaikilla on myös oma vahvuus joka pitää homman kasassa. Se ei nimittäin ollut yhtään itsestäänselvyys että meidän kemiat sujuisi hyvin, ja se on kuitenkin tosi tärkeä osa jotta voidaan menestyä.

Terveyden suhteen aion taas tammikuun elää kevyemmin ja itseäni enemmän huomioiden. Jospa lisää vapaa-aikaa toisi paremman mahdollisuuden liikkua. Tammikuussa alkaa myös vegaanihaaste jossa aion olla mukana. Olen myös miettinyt jotain tarkempaa dieettiä. Itseni tuntien syön parhaiten terveellisesti, kun minulla on tarkat ohjeet. Dieeteistä saa myös aina hyviä reseptejä, sekä vinkkejä elämäänsä jatkossakin. Kasvissyöjänä kaipaisin myös tarkempaa tietoa mitä kaikkea pitäisi syödä jotta saa  kaiken ruoasta mitä tarvitsee.

Omassa arkielämässäni olen laittanut pari tavoitetta tälle vuodelle. Olen päättänyt piirtää enemmän tänä vuonna. Vaikka päivittäin pieni hetki luonnostelua kalenteriin ja vihkoon. Piirtäen, vesiväreillä maalaten jne. Nyt välipäivinä olen jo piirustellut kaikenlaista, ja onhan se niin ihanaa. On myös hienoa saada lapsuuteni lempiharrastus takaisin. Lapsena nimittäin piirsin todella paljon.

Tavoitteena olisi myös siistiä kotia vapaapäivinä. Työhuone on edelleen hiukan kesken, ja tavaraa nurkissa liikaa. Yksi huone on tyhjillään pyykkihuoneena ja keittiökin kaipaisi jotain raikastusta. Toki sisustamiseen vaikuttaa todella paljon se, että millaiset lapset meille sijoitetaan seuraavaksi. On turha kovasti sisustaa jotain tiettyä, jos huonejako meneekin uusiksi. Siihen vaikuttaa kovasti tulevien lasten ikä, omat toiveet, määrä ja ovatko samassa huoneessa, vai omat huoneet.

Niin, ja kevään aikana olisi myös kiva rakentaa Mikin huoneeseen kissoille kiipeilypaikka. Olemme siitä jo puhuneet jonkinaikaa. Korkeat huoneet kun mahdollistaa kiipeilyreitit seinille ja Mikin huoneeseen voisi rakentaa aika kivankin reitin löhöilypaikkoineen.

Pihalla pitäisi jatkaa kukkapenkkien ja sorapintojen uusimista sekä miehen pitäisi maalata talon katto. Kovin suuria odotuksia en aio pihan uusimiseen tänä vuonna laittaa, etten polta itseäni taas loppuun. Näin ison pihan ylläpitosiivous on jo iso työ. Työni ja lapsetkin vie paljon aikaa.

Aion tänä vuonna myös pitää kunnon rentouttavia lomia, mikä on tietty helpompaa nyt kun mieskin on kotona. Lomaillaan just silloin kun halutaan. En halua kokea enää sitä stressiä ja loppuunpalamista mitä tänä vuonna hetkittäin koin. Sitten kun ollaan töissä, tehdään paljon ja hyvin, mutta vapaalla sitten kanssa levätään. Sekä ollaan perheenkesken. Lapsien ehdoilla, ja säiden mukaan. En halua kokea jatkuvia aikatauluja, stressiä ja kiirettä, vaan elää hetkessä. En usko että tänäkään vuonna päästään erityisemmin matkustamaan, mutta otetaan lomasta irti kaikki sitten ihan täällä kotona ja lähialueilla.

Joten minun vuoteni 2019 on luova, kasvun ja onnistumisten vuosi. Mitään mielettömän suuria muutoksia ei ole onneksi luvassa. Paitsi toki uudet hoitolapset, mutta sekin on meille jo vähän helpompaa kokemusten myötä. Alku on aina jännää, varsinkin niille lapsille mutta sitten arki lipuu eteenpäin. Haasteita toki luvassa ja opettelua elämään isompana perheenä. Arki on silti sitä arkea. Ruoanlaittoa, pyykkiä, aamukiireitä, läksyjä, yhdessä hengailua jne.

Ihana vuosi edessä, en malta odottaa! Toivottavasti sinullakin on hyvä ja toiveikas tunne tulevaa vuotta kohtaan. Jos vuotesi 2018 on ollut huono, niin aina voi ajatella että seuraava on parempi. Just tämä vuodenvaihde on aina on hyvä hetki tunnustella omia fiiliksiä, kirjoittaa tavoitteita ihan paperille ja tehdä vaikka unelmakartta. Miettiä, mitä just sinä haluat sun elämältä? Ei niin että mitä muut odottaa sulta, vaan mitä sinä haluat. Sun elämä, sun päätökset. Ne tavoitteet auttaa ihan hirveästi siinä unelmien saavuttamisessa. Kun ne kirjaa ylös, ja seuraa niitä läpi vuoden, aika ei vaan karkaa ohi, vaan ihmeitä tapahtuu. Niin aion tehdä itsekin. Kirjaan tavoitteet ylös ja menen niitä kohti.

Ihanaa uuttavuotta itse kullekin!

-Henna-

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *